violinkaKR Opublikowano 24 Lipca 2017 #1 Opublikowano 24 Lipca 2017 Witam... Mam pytanie do Was bo nie wiem co robić :( Muszę spuścić wodę z układu CO, chcę wymienić dwa grzejniki i umieścić je w innych miejscach. Dziś był u mnie hydraulik, ale powiedział, że z rur nie może spuścić bo są niżej od pieca i nawet z grzejników nie zejdzie cała woda :( A chcąc przeciąć rury woda będzie się lała na podłogę (część rur mam przy samej podłodze) i nawet nie ma jak czegoś podstawić :( Proszę powiedzcie mi czy rzeczywiście nie da się jakoś wypompować tej wody? Czy ten hydraulik zwyczajnie się nie zna? Bo już nie wiem ;( Z góry dziękuję za pomysły i sugestie. Pozdrawiam
odpowietrznik Opublikowano 24 Lipca 2017 #2 Opublikowano 24 Lipca 2017 Być może kompresorem dałoby się "wypchać" wodę z rur.Uprzednio spuścić wodę z kotła,pozostałe grzejniki odciać powrót i zasilanie zaworami
Gość vmilo Opublikowano 24 Lipca 2017 #3 Opublikowano 24 Lipca 2017 Zaworami... chyba aż tak cienki ten hydraulik nie był, że przegapił ? ;)
violinkaKR Opublikowano 25 Lipca 2017 Autor #4 Opublikowano 25 Lipca 2017 Zaworami może spuścić tylko do połowy grzejników, ale w rurach będzie woda nadal.
Gość vmilo Opublikowano 25 Lipca 2017 #5 Opublikowano 25 Lipca 2017 Chodziło o zawory przy grzejnikach, a tych raczej nie masz. Potrzebujesz kogoś, kto zamrozi rurki, albo zrobić starym sposobem - ręcznik + wiadro, aż tak dużo tej wody nie będzie.
Hermogenes Opublikowano 25 Lipca 2017 #6 Opublikowano 25 Lipca 2017 Muzyka do filharmonii ,piekarza do piekarni a do rur wezwać hydraulika ,on będzie wiedział jak pozbyć się wody z rury. poz Hermogenes
violinkaKR Opublikowano 26 Lipca 2017 Autor #7 Opublikowano 26 Lipca 2017 Dziękuje za porady, ale mieszkam w małej miejscowości. Co lepsza firma nie ma czasu na takie "pierdoły" wiadomo mają poważniejsze zlecenia :( Ale szukam dalej :) Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.