jedlica Opublikowano 20 Lipca 2017 #1 Opublikowano 20 Lipca 2017 Witam, Nigdzie nie mogę znaleźć tego parametru, wszyscy podają pojemność baniaka ale co mi to daje? Więc jeśli ktoś wie ile cieczy może pomieścić membrana powiedzmy przy ciśnieniu 1 Bar w zbiorniku Karol
Hermogenes Opublikowano 20 Lipca 2017 #2 Opublikowano 20 Lipca 2017 To jest wstępne ? Jakie jest wyjściowe lub końcowe . Pytanie typu ilu ludzi może płynąć łódką . poz Hermogenes
jedlica Opublikowano 20 Lipca 2017 Autor #3 Opublikowano 20 Lipca 2017 Co to za różnica jakie będzie wyjściowe? podałem ciśnienie w baniaku bo ono stawia opór membranie. wiadomo, że im więcej bdę pompował cieczy do worka to cisnienie będzie rosło w worku i i po drugiej stronie membrany. Ciśnienie nie ma dla mnie znaczenia tylko ile cieczy wpompuje do worka membrany
Przemyslaw85 Opublikowano 20 Lipca 2017 #4 Opublikowano 20 Lipca 2017 Tu raczej trzeba się zapoznać z dokumentacją np https://flamcogroup.com/files/datasheets/4.%20Naczynia%20wzbiorcze%20Airfix.pdf gdzie na stronie 9 pokazano nieco teori. Sądzę że 60% jego pojemności to wejdzie.
jedlica Opublikowano 20 Lipca 2017 Autor #5 Opublikowano 20 Lipca 2017 Dzięki, Mom zdaniem ten parametr powinien być podawany na naczyniu
Hermogenes Opublikowano 20 Lipca 2017 #6 Opublikowano 20 Lipca 2017 Zasadnicza różnica gdyż objętość gazu zależy od ciśnienia i temperatury zgodnie z wzorem p*v=n*R*T i tutaj o objętości wpompowanej wody decyduje max ciśnienia jakie może przyjąć instalacja.poz Hermogenes
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.