Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Ile Płynu Pobierze/odda Naczynie Przeponowe 24L

jedlica

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Nigdzie nie mogę znaleźć tego parametru, wszyscy podają pojemność baniaka ale co mi to daje?

Więc jeśli ktoś wie ile cieczy może pomieścić membrana powiedzmy przy ciśnieniu 1 Bar w zbiorniku

Karol

Opublikowano

To jest wstępne ?  Jakie jest wyjściowe lub końcowe . Pytanie typu ilu ludzi może płynąć łódką . poz Hermogenes

Opublikowano

Co to za różnica jakie będzie wyjściowe? podałem ciśnienie w baniaku bo ono stawia opór membranie. wiadomo, że im więcej bdę pompował cieczy do worka to cisnienie będzie rosło w worku i i po drugiej stronie membrany. Ciśnienie nie ma dla mnie znaczenia tylko ile cieczy wpompuje do worka membrany

Opublikowano

Tu raczej trzeba się zapoznać z dokumentacją np https://flamcogroup.com/files/datasheets/4.%20Naczynia%20wzbiorcze%20Airfix.pdf gdzie na stronie 9 pokazano nieco teori.

Sądzę że 60% jego pojemności to wejdzie.

Opublikowano

Zasadnicza różnica gdyż objętość gazu zależy od ciśnienia i temperatury zgodnie z wzorem p*v=n*R*T  i tutaj o objętości wpompowanej wody decyduje max ciśnienia jakie może przyjąć instalacja.poz Hermogenes

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.