Dzidex Opublikowano 17 Lipca 2017 #1 Opublikowano 17 Lipca 2017 Szanowni! Jestem (nie)szczęśliwym posiadaczem elektrometa eko sole kwp15. Wszystko było dobrze, dopóki nie zaczęło się sypać. Najpierw rozleciał się ślimak (dosłownie- pękł na kilka części). Poszperałem, kupiłem nowy, wymieniłem. Piec wciąż nie działał, na dodatek zauważyłem, że wraz ze ślimakiem obraca się kolano retorty. Rozmontowałem znowu i okazało się, że kolano też się rozpadło... Poszukałem, kupiłem i... Nie mam pojęcia jak się do tego dostać. Zespół ślimaka wyjąłem, odkreciłem wentylator, dalej jest taka czarna blacha. Zakładam, że do niej jest przymocowane od wewnątrz kolano. Próbowałem ruszyć i nie idzie- jakby ważyło z pól tony... Pomóżcie szanowni, co z tym fantem zrobić, od dwóch miesięcy nie mam ciepłej wody. Co prawda rozważałem zostanie morsem, ale bez przesady...
krisgie Opublikowano 18 Lipca 2017 #2 Opublikowano 18 Lipca 2017 Najlepiej zadzwoń do serwisu producenta. BTW w jakim wieku kocioł?
SUSPENSER Opublikowano 20 Lipca 2017 #3 Opublikowano 20 Lipca 2017 Każdy dobry serwisant od kotłów to ogarnie, ale jak chcesz sam to faktycznie najlepszy będzie tel. do producenta.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.