milsa666 Opublikowano 12 Lipca 2017 #1 Opublikowano 12 Lipca 2017 Witam Niedawno podjąłem decyzję o podłogówce w całym domu (góra i dół). Zastawiam się co zrobić z grzejnikami w łazienkach. Chcę mieć opcję wysuszenia np. ręczników. Rozważam dwa rozwiązania: - grzejniki drabinkowe podłączone do rozdzielacza podłogówki. Zdaję sobie sprawę z niższej niż zwykle temperatury grzejnika, boję się jednak trochę wyregulowania przepływów na rozdzielaczu. Będzie to "najkrótsza pętla" na rozdzielaczu i nie wiem czy to będzie jakiś problem. - grzejnik/suszarka tylko elektryczny - ale chciałbym mieć jakiś ze sterowaniem np. włączam i grzeje tylko przez 1h (boję się że nikt nie będzie pamiętać o wyłączeniu, a nie chcę grzać łazienki skoro będzie podłogówka) Napiszcie proszę jak macie u siebie ten temat rozwiązany. Z góry dziękuję
esselite Opublikowano 12 Lipca 2017 #2 Opublikowano 12 Lipca 2017 Montuj elektryczny, albo zwykły z głowicą elektryczną, są programowalne i czasowe. Dodatkowo zaletą jest możliwość włączenia poza sezonem grzewczym. Wysłane z mojego Lenovo P2a42 przy użyciu Tapatalka
tomekb Opublikowano 13 Lipca 2017 #3 Opublikowano 13 Lipca 2017 Nie ma problemu z wyregulowaniem przepływu, zawsze to gazem będzie taniej .
milsa666 Opublikowano 14 Lipca 2017 Autor #4 Opublikowano 14 Lipca 2017 Pójdę w tym kierunku. Czy tak zasilonym grzejniku jest możliwość wykorzystania dogrzewania elektrycznego? Z taką opcją grzejniki chcę kupić
esselite Opublikowano 16 Lipca 2017 #5 Opublikowano 16 Lipca 2017 Czy masz na myśli podłączenie grzejnika do rozdzielacza i jeszcze wstawienie głowicy z grzałka? Wysłane z mojego Lenovo P2a42 przy użyciu Tapatalka
milsa666 Opublikowano 18 Lipca 2017 Autor #6 Opublikowano 18 Lipca 2017 Tak. W sensie wiem że są grzejniki z możliwością dogrzewania elektrycznego. Nie wiem jednak czy ta opcja jest używana jedynie w okresie gdy nie dziala CO.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.