Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Nie Moge Dolac Wody Do Pieca

Justyna1990

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem, pociagnelam wode z weza cisnienie i wszystko ok ale przy piecu jakby ta woda nie szla do srodka jakby cos bylo zablokowane...pomocy

Opublikowano

Po prawej stronie jest ten zawor do wody przez ktory woda sie nie wlewa

post-73695-0-04622300-1495695888_thumb.jpg

Opublikowano

Krece tym bialym korkiem ale nic to nie daje. Tak wyglada zawor doprowadzajacy wode w srodku..

post-73695-0-82248300-1495696044_thumb.jpg

Opublikowano

Prosze o pomoc, po podlaczeniu weza woda zatrzymuje sie przy zaworze i nie chce sie dolac. Nie mam juz pomyslow i cieplej wody. Po prawej zawor do wody i zdjecie w srodku. Jakby cos bylo zablokowane

post-73695-0-72320100-1495696418_thumb.jpg

post-73695-0-02789500-1495696443_thumb.jpg

Opublikowano

Którędy próbujesz dolać ? Jeśli chcesz dobić wężem przez ZB, to trzeba go odblokować pokrętłem :) Działa w jedną stronę.

Opublikowano

Po ciaglym kreceniu woda dolana, ale stale blad F28....to piec vaillant bardzo stary

Opublikowano

Proponuje najprostsze i najbardziej sensowne rozwiazanie w Twoim przypadku - wezwij serwisanta. Jesli probujesz dopuszczac wody do kotla przez zawor bezpieczenstwa to ni mniej ni wiecej widac, ze nie masz nawet podstawowej wiedzy jak sie obchodzic z tym urzadzeniem i istnieje zagrozenie, ze po prostu sama sobie zrobisz krzywde w ktoryms momencie.

Lista autoryzowanych serwisantow z Twojego regionu dostepna jest na stronie producenta.

Opublikowano

Koszt wizyty serwisanta , w kraju w którym mieszka mieszka autorka tematu , może przekroczyć wartość tego kotła  , wiec rozumiem opory ;)  , ale jest to w tym przypadku najbardziej sensowne rozwiązanie .

Opublikowano

Jakby było wiadomo jaki to model kotła , to można by w necie znaleźć inst serwisową, tam powinien wewnątrz kotła kranik łączący obieg CO z zimną wodą, ale jak nie wiemy czego szukać to nie ma o czym pisać, nawet brak zdjęcia kotła bez obudowy.

Opublikowano

Ne wiem czy koledzy zauważyli, ale Justyna 1990 leje już na ten temat. Dopóki się nie odezwie, szkoda klawiatury.

Pozdro Sambor, mistrzu z Wawy ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.