Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Odkurzacz Kominkowy I Sadza

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czyszczę separatorem podłączonym do odkurzacza, działa bdb przy paleniu drewnem. Po kaźdym czyszczeniu filtr trzeba wytrzepać.

Opublikowano

Ja używam odkurzacza kominkowego do czyszczenia kotła z podajnikiem , efekt taki że sadza i pył  "zabija" filtr w kilka sekund i spada moc ssania , więc lepiej zastosować worek lub filtr wstępny , który co jakiś czas można wytrzepać .

Odkurzacz mam taki z filtrem wstępnym https://www.mall.pl/akcesoria-kominki/kaminer-odkurzacz-do-popiolu-odk005-20l?gclid=Cj0KEQiA56_FBRDYpqGa2p_e1MgBEiQAVEZ6-5KPaqiWDmVAYL2mCMLba229Cb4x72OGfa6vOUEcQOgaAshV8P8HAQ

Opublikowano

Takie z automatycznym otrzasaczem już trochę kosztują , mam bosch który ma coś w stylu otrząsacza , polega to na tym że jest powietrze wsteczne czyszczące filtr , ale działa to powiedzmy słabo :) w każdym razie do sadzy sie nie nadaje , szkoda odkurzacza , a taki za 100-150zł w sam raz do sadzy 

Opublikowano

zgadza sie , ale można tez wstrząsnąć nim ręcznie :)

Opublikowano

Albo z automatycznym otrząsaczem, Lavor ma taki.

Zwykły einchel w moment się zatykał.

mam lavora i biednie działa ten otrząsacz, wszystko zależy co wciągamy - ja dorzuciłem na główny filtr hepa jeszcze dodatkowy filtr (workowy, materiałowy)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.