mastnacek Opublikowano 31 Stycznia 2017 #1 Opublikowano 31 Stycznia 2017 Nowa wersja palnika dla VIADRUS U26. Wypalanie z góry. Wegiel Bobrek.
gondoljerzy Opublikowano 4 Lutego 2017 #3 Opublikowano 4 Lutego 2017 Niezłe piekiełko. Zwykła stal w takich warunkach długo nie wytrzyma. Możesz dodać opis do obrazków? Czy efekty ekonomiczne lepszego spalania rekompensują ewentualną upierdliwość użytkowania?
mastnacek Opublikowano 5 Lutego 2017 Autor #4 Opublikowano 5 Lutego 2017 Będę pisać szczegółowego opisu, należy wypełnić powietrza wtórnego. Robię to, ponieważ dostosowanie Bobrek sprawia dużo sadzy. Mam też dwie tony Śląsk i to czyni go jeszcze bardziej sadzy. Dzisiaj testowałem pozycji pionowej rury i palenie od dołu, a kocioł był bez dymu i sadzy. To lepsze niż komorze spalania, które znajdują się na polskich forach dyskusyjnych. Płomień palnika jest dłuższy okres, komorę nagrzewa się coraz spalonych gazów. Być może to jest mój wyraźny tekst, użyć Google Translate.
Gość berthold61 Opublikowano 16 Lipca 2017 #6 Opublikowano 16 Lipca 2017 chopiska co to za nowość dajcie coś więcej o tym bo jak rozumiem ten kocioł to górniak ala dolniak ? dajcie więcej bo wygląda to obiecująco
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.