Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum o ogrzewaniu

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Gold Z Bartexu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Kto z was pali goldem z bartexu. Pytam bo palilem tym weglem dwa lata temu i bylo super. Zamowilem 0,5 tony na probe w tym roku i jestem zalamany eko spala sie dobrze ale kociol mialem w miare czysty ustawiony tak ze praktycznie sie nie odstawia. Wczoraj zasypalem pierwszy zbiornik golda i dzis zagladam a w srodku pelno sadzy, ogolnie jakos dziwnie kopci caly czas sie z niego delikatnie dymi. Spala sie dobrze popiol jak z papierosa ale kopci dwa lata temu tego nie bylo. Tem gold odnich to jest wesola czy jaki inny. Jakie macie doswiadczenia z tym eko w tym roku.

Opublikowano

Ja tym palę, i mam to samo.

Gold w tym roku daje dużo sadzy oraz tak na oko 2-3 razy więcej popiołu, czego efektem jest czyszczenie kotła co 2-3 dni.

W poprzednich sezonach bywało znacznie lepiej. Chyba czas zacząć sie rozglądać za innym dostawcą, który nawet nie zareagował na zgłoszone zażalenie.

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
  • Autor

Zgadza sie popiolu tez jezt wiecej. Mialem zakupic 2 tony ale bede musial chyba zmienic dostawce. A reklamacje zglaszales i co oni na to.

Edytowane przez Ryszard
Nie ma potrzeby cytowania ostatniego postu

Opublikowano

Co oni na to? Nic. Nawet nie odpisali.

Nie żadałem żadnych gratyfikacji, ale przedstawiłem na czym polega problem i zapytałem czy zamierzają coś z tym zrobić.

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Dokładnie to samo się dzieje na bartex silver dużo sadzy i popiołu masakra..

Opublikowano
  • Autor

czyli firma pomalu schodzi na psy. Nalapali klienow a teraz maja w du... .

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Palę goldem od 2 dni. Gdyby nie sadza to byłaby rewelacja. Tzn opanowałem jeden bajer, mocny przedmuch. Miałem 30%, teraz zeszedłem na 26%. Zobaczymy co bedzie. 

Napiszcie mi proszę jakie macie nastawy pieców i jaką powierzchnię ogrzewacie tym goldem? 

Pytam z czystej ciekawości :D

Moje ustawienia:

podawanie: 11s

przerwa w podawaniu: 53s

przedmuch: 26 %

Opublikowano

Kupiłem teraz  na próbę bartex gold, silver oraz orzeszka  o mocach powyżej 27Mj do mojego zasypowca. Marcela czy chwałowice spalam praktycznie bezdymnie i bez sadzy, a węglu z bartexa sadzy więcej oraz lekko przykapca. Objawy myć może powoduje że sort zimowy i znacząco mokry węgiel. Co do mocy Na marcelu stałopalność z 9kg ponad 11h, na chwałowicach ponad 10h na bartexie 7h przy średnich -5.

Edytowane przez Mario1969