klapoluchy Opublikowano 2 Stycznia 2017 #1 Opublikowano 2 Stycznia 2017 Witam Posiadam kocioł Tilgner EKR15 sterownik ecoal z palnikiem batory 10 do tego dmuchawa WP07. Instalacja na 2 pompach:1 CO tylko grzejniki, 2 CW+ zabezpieczenie powrotu. Paliwo to Uniban Ekospark Clasic na trybie grupowym tworzą się spieki żużlowe mimo różnych kombinacji nie mogę się ich pozbyć (tragedii niema ale może da się lepiej). Dlatego chciał bym spróbować na ręcznym. Czy ktoś może podpowiedzieć od jakich ustawień wystartować na tym palniku żeby jakoś to się paliło. Dodam że obecnie ogrzewam 100m2 na pietrze, do tego jest piwnica niby nie ogrzewana ale instalacja sporo tam oddaje i jest poddasze jeszcze nie ogrzewane ale też trochę tam idzie. Na chwilę obecna idzie 20kg/dobę. Później wstawię fotki popiołu.
Griszah Opublikowano 2 Stycznia 2017 #2 Opublikowano 2 Stycznia 2017 Tutaj masz w ręcznym Batorego-20 z WP07 w RBR-12kW. https://esterownik.pl/device/11373 Palnik wygląda mnie więcej tak.
klapoluchy Opublikowano 2 Stycznia 2017 Autor #3 Opublikowano 2 Stycznia 2017 Dzięki. Jutro spróbuje.
Griszah Opublikowano 2 Stycznia 2017 #4 Opublikowano 2 Stycznia 2017 Batory-10 to inny palnik wiec nastawy też pewnie będą inne, ale trzeba od czegoś zacząć, a potem zaglądać co parę godzin i patrzeć co się dzieje na palniku.
klapoluchy Opublikowano 2 Stycznia 2017 Autor #5 Opublikowano 2 Stycznia 2017 Fotki popiołu. Nieważne co kombinowałem zawsze podobnie.
Griszah Opublikowano 2 Stycznia 2017 #6 Opublikowano 2 Stycznia 2017 Nie za każdego paliwa uzyskasz popiół niczym z papierosa. Ja wolę zrobić trochę popcornu w popielniku, niżeli syf na ściankach wymiennika.
klapoluchy Opublikowano 2 Stycznia 2017 Autor #7 Opublikowano 2 Stycznia 2017 Może na ręcznym się coś poprawi a jak nie to zawsze mogę wrócić do grupowego. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.