Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum o ogrzewaniu

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Co Myślicie O Piecu Defro Optima Komfort 20Kw

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Berthold wiem, że masz Defro i ogólnie ogarniasz palenie w tym kotle, mógłbyś wrzucić jakiś filmik z wylotem komina jak to wygląda? Jesteś w stanie spalić czysto 33 i 34?

pzdr

Edytowane przez Ryszard
Nie ma potrzeby cytowania ostatniego postu

• Odpowiedzi 156
  • Wyświetleń 60.2 tys.
  • Dodano
  • Ostatnia odpowiedź

Najlepsi użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Na początku trochę mi przykopcało zwłaszcza po dołożeniu węgla czego nie robiłem przez dwa poprzednie sezony , bo  samo palenia od góry np codzienne rozpalenia to nie ma mowy aby z komina coś poleciało ale ostatnio się rozleniwiłem i tylko dosypuję węgiel dwa razy na dobę rano 2 łopaty tj jakies 0,5 wiaderka cynkowego a wieczorem 3 łopaty tj pełne wiaderko cynkowe ale z dokładaniem czekam prawie na sam koniec i kładę dwa drewienka po skosie i na to idzie węgiel wtedy dostaje takiego kopa że miarkownik w mig się zamyka i ciągnie powietrze tylko z rozetki ale tak że cała piwnica dudni i pali tak dobrze że dymu nie widać , po 2-3 godz schodzę zamykam rozetkę bo zostaje już sam koks który nie kopci , da się ale trzeba pilnować

Opublikowano

A kiedy rozpalasz od początku, oczywiście od góry, to miarkownik podłączasz od razu czy dopiero jak się odgazuje i spala sam koks?

No i rozumiem, że dasz radę takie rydułtowy spalić bez dymu?

Opublikowano

Miarkownik mam ściągniety łańcuszek jak odpalam od góry i tylko mała szparka a rozetka na maxa i rydułtowy spala tak samo jak Ziemowit z tym że dwa razy dłuzej i mocniej

Opublikowano

No, czyli miarkownik podłączasz na spalanie koksu tak? jaką masz stałopalność na rydułtowach? Drewnem popalałeś?

Opublikowano

Drewnem paliłem tuż po zamieszkaniu i zrobieniu ogrzewania bo miałem stare podłogi więżbę dachową starą spruchniałą i sporo drewna z drzew jabłoni , paliło się na drewnie od 4 do nawet 6 godz , jak już skoksuje węgiel to tylko na miarkowniku , co do stałopalności no cuż dokładam rano 0,5 wiadra a wieczorem 1 wiadro czyli 1,5 wiadra starcza na całą dobę bez wygaszania , z wygaszaniem i codziennym rozpalaniem więcej szło opału tak mi się wydaje

• 3 lata później...
Opublikowano

Ja mam Defro i jestem zadowolona. Model obecnie już nie do kupienia. Jeszcze działa:-) Następny też kupię Defro