slawtaz Opublikowano 4 Grudnia 2016 #1 Opublikowano 4 Grudnia 2016 Witam, czytam i szukam, szukam i czytam i mnie już trafia jak widzę te różne mocowania głowic termostatycznych. Spotkał się ktoś z adapterem/przejściówką by podłączyć głowicę M30x1,5 do zaworu Danfoss RA-N (z tzw. click'iem) ? Chcę sobie zamontować głowicę programowalną z takim właśnie gwintem. Chciałbym uniknąć wymiany zaworu bo jest on stosunkowo nowy, ma nastawę wstępną, a i wodę bym musiał spuścić z instalacji. W drugim pomieszczeniu mam starszy typ tego zaworu (RTD) i znajduję jakieś adaptery do kupienia, a jeśli chodzi o RA-N to nic. Pozdrawiam
sambor Opublikowano 4 Grudnia 2016 #2 Opublikowano 4 Grudnia 2016 Ej chłopie jak szukasz w monopolowym to tam nie ma , ale tu są http://allegro.pl/redukcja-danfoss-ran-na-standard-m30x1-5-tanio-i6631957717.html A oryginalne Danfossa to większych hurtowniach też bywają
slawtaz Opublikowano 5 Grudnia 2016 Autor #3 Opublikowano 5 Grudnia 2016 hehe, dzięki ci dobry człowieku. Szukałem głównie pod pojęciami adapter, przejściówka, ale żeby szukać jako redukcja to nie wpadłem :) Tak przy okazji zapytam jeszcze, czy znacie może jakieś zawory termostatyczne z nastawą wstępną właśnie na ten gwint (M30x1.5)? Najbardziej zbliżone jakie znalazłem to M28x1.5, ale wiadomo to nie to samo.
slawtaz Opublikowano 5 Grudnia 2016 Autor #5 Opublikowano 5 Grudnia 2016 Na pewno masz na myśli zawory? Głowic jest pełno, przeglądam choćby ich stronę www i tam nie widzę żadnego takiego zaworu. No chyba, że ten gwint ma jakieś specyficzne oznaczenie.
sambor Opublikowano 5 Grudnia 2016 #6 Opublikowano 5 Grudnia 2016 To masz Heimeiera http://www.imi-hydronic.com/pl/Produkty-i-rozwiazania/heimeier-thermostatic-control/gowice-termostatyczne-i-zawory-grzejnikowe/Zawory-termostatyczne-z-nastaw-wstpn/Calypso-TRV-3/ Do kupienia w każdym hydraulicznym ( tym przyzwoitym) Będą tańsze niż Danfoss
slawtaz Opublikowano 5 Grudnia 2016 Autor #7 Opublikowano 5 Grudnia 2016 Dzięki, właśnie znalazłem, że Honeywell ma takie zawory, tyle że to rozwiązanie byłoby chyba jeszcze droższe. Dzięki.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.