meisterhaft Opublikowano 14 Listopada 2016 Autor #51 Opublikowano 14 Listopada 2016 Znam jedna osobe ale na tym skladzie nie osiewaja robia to w glownej siedzibie i tu przywoza gotowy juz. Tyle co wiem na ten temat. Jesli chodzi o wyglad tej odsiewki to nie jest to pyl bardzie pylisty jest ten mial co teraz nim sie mecze. Jak ta odsiewka nie bedzie sie palila dobrze to bede zamawial ekomial siany z kareny.
hektoras Opublikowano 15 Listopada 2016 #52 Opublikowano 15 Listopada 2016 Ja bym jednak brał taki co radzi Pieklorz i chyba to jest takę ten co ty znalazłeś po 560 . Upewnij się że to taki sam i bierz ten będzie na pewno lepszy a i cena atrakcyjna.
hektoras Opublikowano 15 Listopada 2016 #53 Opublikowano 15 Listopada 2016 A co do tego składu to daj sobie spokój gdy są tacy tajemniczy. Wszystko utajnione lub nic nie wiedzą - wierzysz w to ??? Gdy chcesz to idz tam i kupuj bo po co pytasz tutaj - szkoda czasu!!!!!! Twój pieniądz, Twoje decyzje, Twoje problemy - "i po ptokach" Pozdrawiam i zyczę przemyślanych i mądrych decyzji w oparciu o wszystkie aspekty. PS. A ten znajomy to i tak nic nie będzie wiedział - no bo jak przywożą z zewnątrz - chyba że to sam szef-właściciel - innym bym nie wierzył.
meisterhaft Opublikowano 15 Listopada 2016 Autor #54 Opublikowano 15 Listopada 2016 Pytam tutaj bo chce wiedziec jaki opal do tloka najlepszy na co patrzec i o co pytac przy zakupie i dzieki wam dowiedzialem sie sporo. Tak wiec bede dowiadywal sie w tej Karenie opinie maja dobre i nawet na tym gorum bietka go testowala wiec mam juz namiary od niej. Szkoda tylko ze w moim Województwie nie maj oddzialu.
Gość jacek61 Opublikowano 15 Listopada 2016 #55 Opublikowano 15 Listopada 2016 Jak chcesz kupować na składach to robisz tak. Jedziesz na skład bierzesz 50 - 100 kg na próbę. Robisz próbę spalania, tu ważne aby zrobić to dość dokładnie czyli nie zmieszać w zasobniku z tym co było wcześniej. Jak Ci odpowiada to kupujesz biorąc z tej samej pryzmy z której brałeś na próbę.
meisterhaft Opublikowano 15 Listopada 2016 Autor #56 Opublikowano 15 Listopada 2016 I wlasnie teraz tak zrobilem :)
bietka Opublikowano 15 Listopada 2016 #57 Opublikowano 15 Listopada 2016 Karena ma jeszcze groszkomiał ale ten na testy kupię dopiero na wiosnę-pytałam u zródla to mieszanka mniej więcej 60/40 Teraz na palniku mam 3 T rubina i spalanie mam o 10 kg /doba więcej niz na miale.Jak zobaczyłam dzisiaj statystyki po nocy to... To dopiero oszczędność wyszła.
meisterhaft Opublikowano 22 Listopada 2016 Autor #58 Opublikowano 22 Listopada 2016 A wiec kupilem ten odsiew z wegla na probe pali sie dobrze duzo lepiej niz tamten mial po spaleniu 32 kg mialem bardzo malo popiolu z tamtego mialu z worka 30 kg wywalalem 2 popielniki. Spalanie tez sie zmniejszylo znacznie. Lecz mam inny problem palenisko po pewnym czasie zadusza sie podawanym mialem nastawy jakie mam Podawanie 5min Dmuchawa 4 z 12 Przedmuch 30sek Podtrzymanie 3min Krotnosc 10 Wydluzyłem podawanie do 8 min ale dzieje sie to samo piec w podtrzymaniu na samych przedmuchach stoi od 1.5 godz do 2godz co zle robie ze mial przydusza zar?
reeich Opublikowano 22 Stycznia 2017 #59 Opublikowano 22 Stycznia 2017 Co do miału z Ziemowita 24D już gdzieś pisałem.Spalilem tego prawie 10ton prosto z kopalni pali się przyzwoicie i mocowo ok.Popiołu więcej niż z Rokity frakcja bardzo drobna pyli niesamowicie w moim tłokowcu nie szło tego bez domieszki spalac szlakowal się i wygasal.Mieszałem wproporcji 1worek Rokity 3worki Ziemowita i tak 2sezony bezproblemowo dało radę.Jedna uwaga miałem w kotle biały nalot nie wiem czy sól czy jeszcze coś innego .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.