Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Kaloryfer Aluminiowy Przecieka Od Dołu

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez kazimip,

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem z cieknącym kaloryferem. Wyciek znajduje się na dolnym "kapslu" jednego z żeberek. Prosiłbym o radę czy może spuścić wodę, zerwać ten "kapsel" i wkleić go na nowo, np. na silikonie, czy ewentualniepost-69785-0-49077600-1477330722_thumb.jpg istnieje jakieś inne rozwiązanie. W załączeniu przesyłam zdjęcie wycieku.

Opublikowano (edytowane)

Do takiej zabawy i tak musisz kolego spuścić wodę i zdjąć grzejnik , najpewniejszym rozwiązaniem jest usunięcie cieknącego żeberka przez rozkręcenie grzejnika.

Widzisz nie przeczytałem twojej stopki , jeśli grzejnik jest w piwnicy i estetyka nie gra zbytniej roli to zawsze można pobawić się w klejenie tego np poxiliną.

Edytowane przez tommy07
Opublikowano

do wymiany jedno żeberko  .Proponuję wezwać jakiegoś hydraulika który mógłby to zrobić, ze względu na posiadany klucz do rozkręcenia oraz okoliczność "zardzewienia" złączek pomiędzy żeberkami.

• Rozwiązanie
Opublikowano

Do takiej zabawy i tak musisz kolego spuścić wodę i zdjąć grzejnik , najpewniejszym rozwiązaniem jest usunięcie cieknącego żeberka przez rozkręcenie grzejnika.

Widzisz nie przeczytałem twojej stopki , jeśli grzejnik jest w piwnicy i estetyka nie gra zbytniej roli to zawsze można pobawić się w klejenie tego np poxiliną.

kleje tego typu wprawdzie ładnie trzymają ale nie są termoplastyczne a grzejnik się "rusza"wraz ze wzrostem temperatury, i połączenie może puścić w najgorszym czasie.