Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Sterownik Pokojowy

inmar

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

OK,czyli dach odpuszczam sobie.Dobrze na pewno to napisałeś ?

Opublikowano

Czujnik ma być od strony północnej, w miejscu zacienionym, przewiewnym na wysokości 1-1,2 m.

Opublikowano

Faktycznie źle napisałem. Czujnik temp zewnętrznej zamontuj na ścianie północnej lub północno-zachodniej.

Wysłane z mojego LG-H440n przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

OK,czyli dach odpuszczam sobie.Dobrze na pewno to napisałeś ?

1-1.1.5 max od ziemi i tyle w tym temacie, 

Opublikowano

Pisałem wcześniej w poście 11 i nie drąz tematu .

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Załączyłem ten czujnik jakiś czas temu,ale piec mi oszalał i gasł więc odłączyłem i na razie nie korzystam z czujnika zewnętrznego.Zamontowany jest od północy pod wypustem balkonu.

Opublikowano

Ten czujnik nie ma wpływu na pracę pieca, ale na zawór mieszający i owszem.

Jaką pokazuje temperaturę gdy wejdziesz w widok zaworu? Jeśli nie masz tam odczytu znaczy że dla sterownika to zupełnie inny czujnik. Pytanie tylko jaki.

Pod balkonem to także dość nietypowe miejsce.

Opublikowano

To taki mały balkon,może z 60cm ma.Ten czujnik mi też źle pokazuje temperaturę bo 0 a jest w tej chwili -5. Teraz nic nie pokazuje bo jest odłączone,muszę to sprawdzić jeszcze raz.

Opublikowano

W dziale instalatora masz kalibrację czujnika temperatury zewnętrznej. U mnie była to rozbieżność ok 2.5 stopnia. Tylko do porównania zastosuj dobry tradycyjny termometr, który zamontujesz na ten czas blisko cyfrowego.

I nie polegaj tylko na jednym odczycie. 

Opublikowano

Bawiłem się tą kalibracją właśnie,ale nie mam termometru do porównania.Dwa zaokienne w miarę pokazują podobnie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.