Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Ktory Kociolek Wybrac?

zielony0303

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam wszystkich jakis czas temu poruszylem temat wyboru pieca z podajnikiem. po kilku dniach sprawdzania znalazlem 3 kociolki. przypomne ze domek ktory buduje jest niewielki 102 m. docieplenie scian 15 cm strop 15 moze 20 poddasze nieuzytkowe. a wiec przechodzac do sedna sas smart 10kw   nastepny to kamen multi 10 kw a ostatni to skam-p premium 12 kw. bardzo prosze o wasze opinie i porady moze ktos wie cos wiecej na temat tych kotlow.

Opublikowano

Przeszukaj forum i czytaj, czytaj, czytaj.  Gotowych odpowiedzi będzie jednak znacznie mniej - jeśli już będą . A nawet to mogą być stronnicze - musisz przesiać troszkę relacje i wyciągnąć własne wnioski . Powodzenia. A może jeszcze dodaj Ogniwo 10kW

Opublikowano

Olej te wszystkie kociołki, do takiego małego domku podepnij gaz, niema gazu to może pompa ciepła, za drogo? wstaw sobie bufor z grzałkami, będziesz grzał bufor w taniej taryfie i grzał za te same pieniądze bez pieprzenia z "czarnym złotem".

Opublikowano

,,,, domek ktory buduje jest niewielki 102 m. docieplenie scian 15 cm strop 15 moze 20 poddasze nieuzytkowe.

a wiec przechodzac do sedna sas smart 10kw   nastepny to kamen multi 10 kw a ostatni to skam-p premium 12 kw

Na szybko przeliczyłem.

Ocieplenie styropianem grafitowym o grubości 50 cm, ścian o wysokości 4 m będzie Cię kosztowało 6 tysięcy złotych (nie odliczałem okien i drzwi). 

Pokaż mi który z tych kotłów, które podałeś, kosztuje mniej niż 6 tysięcy złotych.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.