fester20 Opublikowano 18 Września 2016 #1 Opublikowano 18 Września 2016 Witam serdecznie. Piszę na forum z prośba o pomoc w rozwiązaniu problemu. Otóż remont zmusił mnie do przerobienia instalacji CO ale brak doświadczenia nie pozwala mi znaleźć optymalnego rozwiązania. Chodzi mi o podłączenie doprowadzenia wody w celu uzupełnienia układu. Dawniej było naczynie zbiorcze na strychu podłączone do odprowadzenia przez które się uzupełniało wodę.Ale czy to jest prawidłowe podłączenie pojemnika zbiorczego? Układ jest z pompą w kotłowni. Czy zbiornik przelewowy powinien być podłączony do zasilania? W jaki sposób podpiąć zasilanie wodą??
MikiQ Opublikowano 19 Września 2016 #2 Opublikowano 19 Września 2016 Najprościej jak się da. Rura zasilajaca podłączona do instalacji z zaworem. Wysłane z mojego HTC One M9 przy użyciu Tapatalka
odpowietrznik Opublikowano 19 Września 2016 #3 Opublikowano 19 Września 2016 Dawniej było naczynie zbiorcze na strychu...a co teraz niby po przeróbce ma być?Jeżeli naczynie układu otwartego zostaje to powinno być ono połączone bezpośrednio z kotłem poprzez rurę zasilającą instalację o srednicy miedź 28 lub stal 1" bez żadnej armatury na niej (zowory,zawór różnicowy itp) Napełnianie (dopełnianie), spuszczanie wody z instalacji odbywa się w większosći przypadków poprzez zawór spustowy zamontowany przy kotle.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.