fachowiecOd7Bolesci Opublikowano 1 Września 2016 #1 Opublikowano 1 Września 2016 Witam Mam wybudowany komin systemowy z tzw. czapka betonową. Wentylacje są od boku komina nie od góry. Chcialbym jedna wentylacja zalozyc wklad gazowy, plastikowy pod kondensat. Czy da rade to zrobic juz na gotowym kominie czy trzeba sciagac czapke betonowa?
sambor Opublikowano 5 Września 2016 #2 Opublikowano 5 Września 2016 Jak dysponujesz wiertnicą diamentową np Hilti z wiertłem o średnicy większej od średnicy zewn wkładu to wiercisz w czapce i po problemie. Taka operacja da efekt jak kanał jest idealnie prosty. Ja jednak proponowałbym zdjąć tą czapkę i wykonać nową.ze stosownym otworem na wkład do kotła
kazimip Opublikowano 21 Października 2016 #3 Opublikowano 21 Października 2016 zamiast się samemu szarpać poproś kominiarza o opinię ewentualnie o wykonanie -dostaniesz gwarancję ,opinię że wszystko jest zgodne z przepisami. gdyby kocioł nie działał prawidłowo serwisant będzie się czepiał komina a tak niech się czepia..kominiarza.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.