jackjj Opublikowano 15 Sierpnia 2016 #1 Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Czy ktoś miał styczność z takim kotłem jak w tytule lub w ogóle kołami tej firmy na pellet ? Może jakieś opinie użytkowników? https://youtu.be/GX6vbSFYTNY PS. Tu na filmie ciekawostka tak jakby pelet rozpalał drewno na ruszcie a jak przestaje palić się drewno po wypaleniu to automatycznie znowu rozpala się pellet nie wiem czy to skrót myślowy czy to tak faktycznie działa
jackjj Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Autor #2 Opublikowano 15 Sierpnia 2016 PS.2 Kolejna sprawa której się dziwię to znajomy ma takie cudo ale nie ma u siebie strażaka - bańka z wodą pali pelletem i tłumaczy że to ma czujnik który jak temp wzrośnie to wygasi ale tak na zdrowy rozum co on zrobi jak zabraknie prądu? Palnik faktycznie wygląda jak do pelletu tylko jest na sztywno połączony ze zbiornikiem paliwa ślimakiem wypełnionym pelletem Podobno takie cudo można dostać za nieco ponad 8kpln więc 2 kpln w kieszeni :-P
jackjj Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Autor #4 Opublikowano 15 Sierpnia 2016 @Sambor Nie w tytule zrobiłem błąd chodziło mi o Metal-Fach Classic sd duo bio ten kocioł jest na filmie z palnikiem rynnowym, a tamten opisywany wcześniej w innym temacie gdzie właściciel chwalił wodny ruszt był metal fach sd duo plus z palnikiem eko energa tam też producent dopuszcza pellet ale to już w ogóle do bani.... Zobacz zdjęcia
jackjj Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Autor #5 Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Metal-Fach Classic sd duo bio z palnikiem rynnowym niestety nie odpala sam tego co na ruszcie od pelletu i po wypaleniu nie przechodzi znowu na pellet Do tego nie zaryzykował bym mieć tego kotła bez strażaka Wolał bym jednak kocioł wrzutkowy ale tej firmy to cena katalogowa 16kPLN więc nie jest to cena konkurencja bez auto czyszczenia palnika
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.