01mlody Opublikowano 31 Lipca 2016 #1 Opublikowano 31 Lipca 2016 Witam Czy jest możliwość dostania jakiejś dotacji na zakup pieca np na pellet ? Na stronie firmy Kostrzewa piszą o jakiejś ekodotacji ale nic konkretnie.
jackjj Opublikowano 2 Sierpnia 2016 #2 Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Kiedyś rozkminialem to najlepiej jak twoja gmina ma dotację u mnie biedna gmina to mają na zmianę poszycia dachowego z azbestu na blachę.... Wiem że w opolskim jakiś czas temu gmina miała dotację na kotły na pelet 5 klasy.... Ja kupowałem w ubiegłym roku możliwości dotacji nie znalazłem to kupiłem kocioł bez certyfikatu 5 klasy....
jackjj Opublikowano 2 Sierpnia 2016 #3 Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Swoją drogą to się dziwię, że tyle się mówi w naszym pięknym kraju o ochronie środowiska a żeby rząd zrobił jakaś ulgę np. bez VAT dla kotła 5 klasy, jakichś źródeł ekologicznych czy pompy ciepła to NIE ! ! Gminom się nie dziwie bo pomagają najbiedniejszyn azbest, studnie, oczyszczalnie przy domowe tam gdzie nie ma kanalizacji....to dotują...
01mlody Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Autor #4 Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Bo oni tylko gadają a pieniądze między siebie rozdają.
jackjj Opublikowano 4 Sierpnia 2016 #5 Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Coś tam znalazłem ale za dużo gmin tego nie ma zadzwoń jak chcesz... 1600-1800 zł piechota nie chodzi https://www.nfosigw.gov.pl/oferta-finansowania/srodki-krajowe/programy-priorytetowe/prosument-dofinansowanie-mikroinstalacji-oze/informacje-o-programie/ http://www.biawar.com.pl/produkty-kotly-c-o/promocje-dotacje
Hermogenes Opublikowano 5 Sierpnia 2016 #6 Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Dotacja -bezzwrotna pomoc - a nie pożyczka nisko oprocentowana ,to jest szalbierstwo słowne. poz Hermogenes
sambor Opublikowano 5 Sierpnia 2016 #7 Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Teraz gminy biedne- brak kasy na +500, a co dopiero na ekologię.
jackjj Opublikowano 9 Sierpnia 2016 #8 Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Znalazłem taką informację, może ktoś do czyta i skorzysta....poradnik jest na forum o Biawar
Gość berthold61 Opublikowano 9 Sierpnia 2016 #9 Opublikowano 9 Sierpnia 2016 w jakiejś gazecie czytałem , że pewien minister nie pamiętam z jakiego ministerstwa będzie na jesień robiony nowy program , i dużo ma być o kotłach 5 generacji , zakazie sprzedaży starszych kotłów na koniec dodał że nie rozumie dlaczego są takie niskie dotacje jak dotychczas , że niby napędzi to rozwój kotlarstwa i wniosek że ma się duuużo zmienić , więc czekamy do jesieni
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.