Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Dotacje Do Pieca

01mlody

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Czy jest możliwość dostania jakiejś dotacji na zakup pieca np na pellet ?

Na stronie firmy Kostrzewa piszą o jakiejś ekodotacji ale nic konkretnie.

Opublikowano

Kiedyś rozkminialem to najlepiej jak twoja gmina ma dotację u mnie biedna gmina to mają na zmianę poszycia dachowego z azbestu na blachę....

Wiem że w opolskim jakiś czas temu gmina miała dotację na kotły na pelet 5 klasy....

Ja kupowałem w ubiegłym roku możliwości dotacji nie znalazłem to kupiłem kocioł bez certyfikatu 5 klasy....

Opublikowano

Swoją drogą to się dziwię, że tyle się mówi w naszym pięknym kraju o ochronie środowiska a żeby rząd zrobił jakaś ulgę np. bez VAT dla kotła 5 klasy, jakichś źródeł ekologicznych czy pompy ciepła to NIE ! !

Gminom się nie dziwie bo pomagają najbiedniejszyn azbest, studnie, oczyszczalnie przy domowe tam gdzie nie ma kanalizacji....to dotują...

Opublikowano
Opublikowano

Dotacja -bezzwrotna pomoc - a nie pożyczka nisko oprocentowana ,to jest szalbierstwo słowne. poz Hermogenes

Opublikowano

5b8fa0b3c2d6dea8fafe88a0c868fbd9.jpg

Znalazłem taką informację, może ktoś do czyta i skorzysta....poradnik jest na forum o Biawar

Gość berthold61
Opublikowano

w jakiejś gazecie czytałem , że pewien minister nie pamiętam z jakiego ministerstwa będzie na jesień robiony nowy program , i dużo ma być o kotłach 5 generacji , zakazie sprzedaży starszych kotłów na koniec dodał że nie rozumie dlaczego są takie niskie dotacje jak dotychczas , że niby napędzi to rozwój kotlarstwa i wniosek że ma się duuużo zmienić , więc czekamy do jesieni

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.