kubuś1117 Opublikowano 7 Lipca 2016 #1 Opublikowano 7 Lipca 2016 Czy mieliście kiedyś pęknięcie na przedniej szybie?? Szyba od razu nadaje się do wymiany czy można ją jakoś uratować?? Pytam bo wczoraj czymś dostałem w szybę i został ślad.
drewniak Opublikowano 7 Lipca 2016 #2 Opublikowano 7 Lipca 2016 Niewielkie pēknięcia okrągĺe naprawiają specjalistyczne firmy.
Gość jacek61 Opublikowano 7 Lipca 2016 #3 Opublikowano 7 Lipca 2016 Spotkałem się z czymś takim, że na końcu pęknięcia (które zwykle lubi się powiększać) wiercono otworek i go zaklejano w ten sposób zatrzymywano rozwijanie się takiego pęknięcia. Natomiast wydaje mi się, że szyba na przeglądzie nie może być pęknięta nawet jak jest naprawiona, tak więc naprawę bym zaczął od opinii diagnosty do którego jeździsz na przeglądy.
Jack90 Opublikowano 12 Lipca 2016 #4 Opublikowano 12 Lipca 2016 Widoczne pęknięcie raczej dyskwalifikuje możliwość uzyskania przeglądu. Chyba, że po znajomości. Nawet policja podczas kontroli może się do tego przyczepić i zatrzymać dowód. Wszystko zależy jak duże jest pęknięcie i jak bardzo widoczne. Ja miałem takie delikatne na górze szyby, widoczne pod kątem, na wprost nie bardzo było widać. Jakoś udawało się z tym jeździć :) ale to było moje ryzyko.
Landcaster Opublikowano 13 Lipca 2016 #5 Opublikowano 13 Lipca 2016 Kupilem soecjalna zywice ns allegro za 40 zl do naprawiania szyb. Naprawilem 3 lata temu. Do dzis mam spokoj
kubuś1117 Opublikowano 21 Lipca 2016 Autor #6 Opublikowano 21 Lipca 2016 kurcze. będę musiał podjechać do jakiegoś serwisu aby szybę mi zobaczyli. Nie jest to okrągłe uszkodzenie więc chyba będzie lipa. Mam nie daleko pracy Nordglass więc pewnie do nich podjadę. Dzięki za rady.
aluszka Opublikowano 21 Lipca 2016 #7 Opublikowano 21 Lipca 2016 jak masz malutką pajeczynkę poszukaj na necie naklepejek na szybe, swojego czasu zamawialiśmy na allegro chyba. szybe się dało uratowac
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.