Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Dziwne Ceny Kotłów

Johnny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

Chcę zamontować kocioł Baxi DuoTec Compact 1.24 DE DIETRICH (ze zbiornikiem 150l), ale znalazłem bardzo rozbieżne ceny tego pieca.

W cenniku producenta jest 8 224zł, gazownik krzyknął 6600zł, za to w sieci znalazłem za 4850zł: http://www.ceneo.pl/37883274

Gazownik powiedział, że w tych sklepach to na pewno są z jakąś lipną gwarancją i on się nie podejmie ich montażu. W e-sklepie jest, podobnie jak u producenta: "5-letnia gwarancja na wymiennik główny".

Zastanawiam się skąd te różnice i kto próbuje mnie zrobić w konia :)

Co o tym sądzicie?

Opublikowano

Tu nie ma nic dziwnego. Ceny w sklepach internetowych są niższe i niższe będą. Jedno co powinieneś ustalić to pokryje koszty pierwszego uruchomienia. Przeważnie ponosi je producent, ale niektórzy stawiają warunek że tylko przy zakupie w autoryzowanym punkcie.

Opublikowano

Wiem, że wykonawcy maja upusty i że w internecie ceny są niższe. Nie sądziłem tylko, że rozbieżności mogą być prawie 50%. Dzięki za odpowiedzi!

Opublikowano

Potrafią się różnić do 50 % , taki rynek. Sam nieraz kupuję przy takich zniżkach. jest to różnica pomiędzy katalogiem a kupującym (zazwyczaj dla wykonawców). Rożnica na jaką wykonawca umówi się z inwestorem jest jego zyskiem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.