Johnny Opublikowano 6 Lipca 2016 #1 Opublikowano 6 Lipca 2016 Witajcie, Chcę zamontować kocioł Baxi DuoTec Compact 1.24 DE DIETRICH (ze zbiornikiem 150l), ale znalazłem bardzo rozbieżne ceny tego pieca. W cenniku producenta jest 8 224zł, gazownik krzyknął 6600zł, za to w sieci znalazłem za 4850zł: http://www.ceneo.pl/37883274 Gazownik powiedział, że w tych sklepach to na pewno są z jakąś lipną gwarancją i on się nie podejmie ich montażu. W e-sklepie jest, podobnie jak u producenta: "5-letnia gwarancja na wymiennik główny". Zastanawiam się skąd te różnice i kto próbuje mnie zrobić w konia :) Co o tym sądzicie?
Gość mak Opublikowano 7 Lipca 2016 #2 Opublikowano 7 Lipca 2016 Tu nie ma nic dziwnego. Ceny w sklepach internetowych są niższe i niższe będą. Jedno co powinieneś ustalić to pokryje koszty pierwszego uruchomienia. Przeważnie ponosi je producent, ale niektórzy stawiają warunek że tylko przy zakupie w autoryzowanym punkcie.
Szczypiorr Opublikowano 7 Lipca 2016 #3 Opublikowano 7 Lipca 2016 A jakie są koszty pierwszego uruchomienia? O co chodzi? Wysłane z mojego C3
AdamGuitar Opublikowano 7 Lipca 2016 #4 Opublikowano 7 Lipca 2016 W cenniku sa ceny bez upustu. każdy wykonawca ma upusty i to spore.
Johnny Opublikowano 7 Lipca 2016 Autor #5 Opublikowano 7 Lipca 2016 Wiem, że wykonawcy maja upusty i że w internecie ceny są niższe. Nie sądziłem tylko, że rozbieżności mogą być prawie 50%. Dzięki za odpowiedzi!
AdamGuitar Opublikowano 7 Lipca 2016 #6 Opublikowano 7 Lipca 2016 Potrafią się różnić do 50 % , taki rynek. Sam nieraz kupuję przy takich zniżkach. jest to różnica pomiędzy katalogiem a kupującym (zazwyczaj dla wykonawców). Rożnica na jaką wykonawca umówi się z inwestorem jest jego zyskiem.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.