Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Nowości W Kotłach C.o.

Kessel

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Widzę , ze jest tutaj kilku producentów kotłów c.o.  i dlatego mam pytanie czy jest coś ciekawego w wymiennikach kotłów albowiem napęd i palnik  mam z starego kotła a czeka mnie wymiana reszty  i chciałbym to dopasować do czegoś co jest na czasie o możliwie dużej sprawności. Stary wymiennik ma 15 sezonów za sobą.

Opublikowano

Jeśli tyle samo ma ten napęd i palnik to niewiele już z tego zostało i w bardzo krótkim czasie znajdzie się też to wszystko tam gdzie obecnie znajdzie się kocioł niestety.

Jeśli napęd jeszcze dyszy to rzucić to gdzieś na zapas.

Na dzień dzisiejszy jeśli się upierasz że chcesz te stare elementy zamontować do nowego wymiennika to szukać taki wymiennik gdzie ten palnik wrzucisz bez przeróbek bo jeśli poprzerabiasz w jakiś znaczący sposób mocowania, szlifowanie, powiększanie a palnik jednak się rozsypie to zabawa zacznie się od nowa.

jak chcesz to jeden kolega z forum E-S ma do odsprzedania wymiennik z kotła Ogniwo Eko Plus 16kW.

Wiem że miał awarię, firma go naprawiła i odesłała do właściciela, pisał kilka dni temu że chce go sprzedać, ceny nie znam, mogę zapytać gdybyś był zainteresowany.

Opublikowano

Kessel ma coś takiego po badaniach w labo, jest to prototyp

Osiągnęliśmy wszystkie parametry w klasie V, nie zmieściliśmy się jednak z pyłami i są w IVklasie.

Mogę Ci dosłać wyniki z raportu z badań, kocioł ma półuatomatyczne czyszczenie i w/g szacunków pracowników laboratorium przewidują,że w sezonie grzewczym wystarczy 3dźwigniami ruszyć 2x zimą. Odpowiedniej wielkości komora dopalająca itd.

Prototyp ma tylny wylot spalin pod rurę 160mm, czujniki pomiarowe pod temp. kotła oraz STB zgodne z normą, kocioł przeszedł także badanie bezpieczeństwa wg nowej normy. Palnik montowany z lewej.

Jak chcesz coś więcej się dowiedzieć - zapraszam do kontaktu na priva, nie będziemy śmiecić forum

Opublikowano

[email protected]  radzę w momencie wysyłania na prywatne maile zastrzec mail jako poufny. W ten jasny i bezproblemowy sposób prowadzę korespondencję z NT w Katowicach. Po przysłaniu jakiegokolwiek materiału zawsze dostaję klauzulę czy można dalej publikować czy są materiały ogólnodostępne do upublicznienia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.