Landcaster Opublikowano 5 Kwietnia 2016 #1 Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Znalezione w internecie. Jak mozna doprowadzić do takiego stanu?!
konopka Opublikowano 5 Kwietnia 2016 #2 Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Mokre drewno i niska temperatura na piecu.
tommy07 Opublikowano 7 Kwietnia 2016 #3 Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Nie , ja tylko jedna choinkę spaliłem po świętach bożego narodzenie ,sucha już była igły sie sypały :)
SONY23 Opublikowano 8 Kwietnia 2016 #5 Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Ja obstawiam palenie drewnem na dmuchawie. Niewiele kiedyś brakowało, żebym miał tak samo. Podobna smoła była też na wymienniku w kotle. Dodam tylko, że pompka co. bez żadnego poniesienia tempertury powrotu, też wybitnie się do tego przyczyniała...
konopka Opublikowano 8 Kwietnia 2016 #6 Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Ogólnie niska temp.na kotle będzie tak robić,nawet przy węglu.Komin nie wygrzany i skapla się woda,potem osadza się sadza i pozamiatane.
tommy07 Opublikowano 8 Kwietnia 2016 #7 Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Nie , to nie mój komin i naprawdę nie chciał bym mieć czegoś takiego
Hermogenes Opublikowano 8 Kwietnia 2016 #8 Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Szczególnie do wyczyszczenia :) poz Hermogenes
Smarttrans Opublikowano 27 Września 2016 #9 Opublikowano 27 Września 2016 Komin trzeba czym prędzej wyczyścić aby cały układ był drożny, inaczej może dojść nawet do tragedii. A w jaki sposób można do tego dopuścić? Wystarczy nie tyle mokre drewno bo może być też węgiel, ale przede wszystkim trzymanie pieca na minimalnych temperaturach typu 45-48 stopni.
kazimip Opublikowano 21 Października 2016 #10 Opublikowano 21 Października 2016 mały ciąg, cienki komin, palenie "mokrym "węglem i chęć zmiany miejsca pobytu z doczesnego na wiekuiste. a tak na serio głupota w najczystszym wydaniu.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.