RobMat Opublikowano 30 Marca 2016 #1 Opublikowano 30 Marca 2016 Witam, mam problem z piecem ACV Prestige 18. Powiadomiłem już serwis lecz będzie dopiero pod koniec przyszłego tygodnia a w domku zimno. Piec przestał działać na C.O natomiast C.W.U działa bez zarzutu. Problemu ze sterowaniem (Auraton 2025) nie ma, działa ono bez zarzutu, dodatkowo odłączyłem ten sterownik i chciałem wzbudzić do działania piec ręcznie - nic z tego. Co rusz miał takie "nastroje" ale zrzucałem to na wyczerpane baterie w sterowniku, aż piec przestał działać. Co może być przyczyną takiej usterki? Jakieś ustawienia serwisowe się zmieniły? Może istnieje jakiś sposób by go na "krótko" odpalić?
zybie2 Opublikowano 30 Marca 2016 #2 Opublikowano 30 Marca 2016 Zewrzyj styki w miejscu podłączenia termostatu.
RobMat Opublikowano 30 Marca 2016 Autor #3 Opublikowano 30 Marca 2016 Znaczy odłączyć termostat i w to miejsce zrobić mostek? Czy to bezpieczne?
RobMat Opublikowano 31 Marca 2016 Autor #5 Opublikowano 31 Marca 2016 Ok, dzięki za poradę - piec odpalił na C.O. Wnioskiem z tego jest uszkodzony sterownik Auraton? Dobrze myślę?
sambor Opublikowano 31 Marca 2016 #6 Opublikowano 31 Marca 2016 Albo sterownik, albo baterie w sterowniku - baterie tańsze
RobMat Opublikowano 31 Marca 2016 Autor #7 Opublikowano 31 Marca 2016 Baterie wymieniłem na nowe więc pewnie sterownik.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.