PaniLenka Opublikowano 16 Marca 2016 #1 Opublikowano 16 Marca 2016 Bardzo proszę o pomoc. Mam kocioł Domino Plus 12kW oraz sterownik Titanic. Średnio spalam 4/5 pojemnika na dobę (niezależnie od temperatury na zewnątrz). Próbowałam bardzo wielu rożnych konfiguracji, mniej więcej wychodzi zawsze na to samo bez żadnych istotnych zmian. Domek ma 70m2. Martwi mnie ilość spalanego ekogroszku, mocne zbrylenie a ostatnio zadymienie za każdym razem kiedy otwieram drzwiczki do wyczystki. Kocioł czyszczę co 3-4 dni (mało profesjonalnie ale z zaangażowaniem). Kupuję ekogroszek nie najtańszy, Ponieważ mieszkam sama z dzieckiem, sama muszę poradzić sobie z problemem spalania. Liczę na pomoc. Może znacie kogoś w okolicach Warszawy, kto mógłby przyjechać i nauczyć mnie właściwego użytkowania pieca?
marekd Opublikowano 16 Marca 2016 #2 Opublikowano 16 Marca 2016 WITAM. Prosze zapytac Sambora moze pomoze .
astan67 Opublikowano 16 Marca 2016 #3 Opublikowano 16 Marca 2016 Nie znam tego sterownika ale proponuję zacząć od przesłony na dmuchawie. Sądzę że jest otwarta na max. Ustaw tak by płomień był już jasny a nie smolil. Po takim ustawieniu zapewne będzie zbyt dużo podawał groszku. W ustawieniach sterownika zmniejszaj
sambor Opublikowano 16 Marca 2016 #4 Opublikowano 16 Marca 2016 Ja niestety nie pomogę, nie znam tego sterownika ani kotła, a ogólnie od ustawień podajników najlepszy jest Timon Sam sterownik na forum bywał https://forum.info-ogrzewanie.pl/topic/7404-jak-ustawic-sterownik-titanic/ i raczej z negatywną opinią
Pieklorz Opublikowano 17 Marca 2016 #5 Opublikowano 17 Marca 2016 Titanic to bardzo dobry klasyczny sterownik Szczególnie do tłoka, do tej konstrukcji posiada pożyteczne funkcje Trzeba go ustawić do danego palnika i kotła i ze względu na to,że jest zwykły nastawy korygujemy przy zmianie pogody, opału itd. Najważniejsze pytanie, czy instalator wkleił na slicon 1500st.C palenisko? Można go rozbudowac o czujnik pogodowy czy panel domowy Pytanie czy instalacja dobrze zrobiona, czy nie przebija itp. Jak jest druga pompa na bojler, to czy za nią dano zawór zwrotny..... zrobić sobie wyjściowo podawanie np. 5sekund, pauza 0min:35sekund dmuchawa jak biegi do 12 to dać na ok. 5-6 i dobrać przysłone na dmuchawie przedmuch zrobic sobie co np. 15minut na 12sekund i krotność = 2
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.