znachor Opublikowano 5 Marca 2016 #1 Opublikowano 5 Marca 2016 Witam,miałem następujący problem a mianowicie zatkała mi sie stara glowna rura kanalizacyjna prowadzaca do szamba,podlaczony jest doniej tylko kran w kuchni i pralka,ze wzgledow czysto technicznych nie bylem wstanie podlaczyc kuchni do nowego odplywu na ktorym wpieta jestlazienka ,probowalem przepchac rure ale to stara kamionka i zamurowalo ja syfem,wlozylem w nia na chama rure 50 do samego szamba (stara rura kamionkowa byla dodatkowo peknieta),i moje pytanko czy wystarczy rura 50 na zlew z kuchni i pralke czy trzeba kopac i dawac 110
sambor Opublikowano 5 Marca 2016 #2 Opublikowano 5 Marca 2016 Jak ci się tak rura zatyka to pewnie nie miałeś w niej spadku i cały osad się osadził. Jak w starą wstawiłeś nową rurę to też nie masz pewności o spadku w stronę szamba. To prowizorka, docelowo trzeba kopać i dać porządną rurę 110 ze spadkiem w stronę szamba.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.