Snurq Opublikowano 4 Lutego 2019 #51 Opublikowano 4 Lutego 2019 Ja mam wentylator +5 i dogrzewa, ale to zalezy od odbioru i tak dalej.. ekogroszek mam na drobną ustawioną, pale retopalem piast ale planuje zmienić opał
koziolek3041 Opublikowano 4 Lutego 2019 #52 Opublikowano 4 Lutego 2019 13 godzin temu, sgrzesko napisał: A wspominaliscie o tajnym kodzie do ekranu serwisowego sprobujcie 2902 u mnie w ST-480zpid działa.Powodzenia. Sprawdziłem u siebie w st570zpid również działa . Wchodzić trzeba normalnie w menu sterownika i do menu serwisowego tam wbijamy podany kod 2902 i następnie wyjść przyciskiem do ekranu głównego ( klawisz wyjście ) nie X . i wtedy ukazuje nam się to co jest ukryte :-) Podaje kody działające u mnie menu serwisowe 5162 , nadmuch sterowanie wentylatora 5163 i teraz doszedł ten nowy 2902 . Dzięki sgrzesko za kolejną ciekawostkę ;-) dobra robota
sgrzesko Opublikowano 5 Lutego 2019 #53 Opublikowano 5 Lutego 2019 Ciesze sie ze moze sie to komus przydac , jest jeszcze jeden kod oprocz wspomnianych a mianowicie 5164 przy w chodzeniu do menu serwisowego zamiast wpisywac 5162 gdzie mozna zmienic do jakiej mocy i rodzaju retorty mamy uzywac sterownika - swoja droga ja mam kociol galmetu niby 16kw a jest podajnik i palnik pancerpol pps17kw wiec moge sobie zmienic na wlasciwa moc palnika ;-)
koziolek3041 Opublikowano 5 Lutego 2019 #54 Opublikowano 5 Lutego 2019 Niestety w sterowniku tech st570zpid ten kod 5164 bynajmniej u mnie nie działa. Ale cóż tam i tak jeden kod 2902 więcej już ustalony. U mnie zamiast standardowej retorty jest ekoenergia . Spalać mogę od frakcji 0-35mm. Żeliwny ślimak itd. System strażak umożliwia mi szaleństwo palenia od miału po pellet i pestki owies.
Lucky85 Opublikowano 7 Lutego 2019 #55 Opublikowano 7 Lutego 2019 Panowie proszę o pomoc. Mam już dość tego nieszczęsnego pieca. Na PIDzie spalił mi po ostatnim zasypie spalił mi 40 kg/dobę, dom 170 m2 . Bardzo mocno dmucha wentylator , komin ciepły więc straty kominowe spore , dlatego postanowiłem doposażyć te nieszczęsne ZPT III Dworek Eko w czujnik temp.spalin. No i tu niespodzianka... Proszę popatrzeć na zdjęcia, Nie wiem czy sobie jaja robią czy to jakiś wybrakowany egzemplarz... Nie ma wyprowadzonych wejść na czujnik temp.spalin oraz hallotron. Myślałem że poprostu są zaślepione otwory a na płytce są odpowienie złącza,niestety tak nie jest. Czujnik ładnie zamontowałem na czopuchu i tak sobie tam siedzi bezużytecznie. Normalnie porażka :( Miał ktoś taki przypadek?
Snurq Opublikowano 7 Lutego 2019 #56 Opublikowano 7 Lutego 2019 a jest opcja PiD w sterowniku? jeśli tak to ma napewno aktywne wejscia w tej bialej łaczce molex i można tam sie wpiąć zwyklym pinem i przewodami do czunika spalin
Lucky85 Opublikowano 7 Lutego 2019 #57 Opublikowano 7 Lutego 2019 Tak jest pid Napisałem do supportu,zobaczymy
Lucky85 Opublikowano 8 Lutego 2019 #58 Opublikowano 8 Lutego 2019 Kolego a wiesz które to przewody? W serwisie tech powiedzieli że jest opcja wpięcia bezpośrednio pod sterownik ale oni nie biorą odpowiedzialności za złą pracę bo widać ten kociol nie był testowany z funkcją PID :/ jakis schemat ? Ktoś coś?
Lucky85 Opublikowano 9 Lutego 2019 #59 Opublikowano 9 Lutego 2019 Panowie po prawej stronie mogę ustawić temp zaworu,o jaki zawór chodzi ? Podłogowke? Dodam że mam tylko pompkę co i cwu ,żadnych innych dodatkow
koziolek3041 Opublikowano 10 Lutego 2019 #60 Opublikowano 10 Lutego 2019 Nie mogę otworzyć tego pliku. Temp zaworu chodzi zapewne o zawór 3 lub 4 drożny . U mnie jak wspominałem jest zawór automatyczny sterowany z sterownika . A czujniki mam tak . Jeden za pompa CO na wyjściu wody do ogrzewania, drugi mam za pompa cwu, trzeci czujnik mam przy podłogówce ( ale tam jest zbyteczny bo rozdzielnie mam manualna z pokrętłem mieszacza gdzie ustawiam temp na podłogę). No i jest jeszcze czwarty czujnik na powrocie ;-)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.