Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Biomasa

kubuś1117

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ma a na dowód tego jest fakt że ile producentów by nie powstało to zaden nie nadąża produkowac peletu  jedno to fakt że ze w domach instaluje sie na potege pelet a po drugie przepisy unijne wymuszaja z kazdym rokiem kolejne procenty uzysku ciepłą z biomas a pelet jest podciągnięty pod bio masę wiec ciepłownie miejskie juz ponad 10% używają tego paliwa

Opublikowano

Moim zdaniem pellet ma przyszłość. Opalanie domów pelletem staje sie z roku na rok popularniejsze w naszym kraju jest to pozytywny objaw. Ostatecznie czas zacząć działać na korzyść ekologii 

Opublikowano

Ja sadze ze ruski wungiel ma lepsza przyszlosc niz pellet ;)

Opublikowano

Pellet będzie miał przyszłość dzięki przymusowi prawnemu, inaczej nie ma mowy.

Opublikowano

Uuu to wtedy dopiero zaczna sie ceny;)

Opublikowano

Pellet będzie miał przyszłość dzięki przymusowi prawnemu, inaczej nie ma mowy.

przymusu napewno nie bedzie na pelet bo jest zbyt duzo pyłów wiec nie licz że drewno cyz tez pelet bedzie jakoś propagowany dla domów jednorodzinnych co innego dla ciepłowni

Opublikowano

Trochę nie precyzyjnie się wyraziłem, załóżmy że nasz świetny rząd postanowi zniszczyć kompletnie przemysł wydobywczy i wyda zakaz palenia węglem w kraju :) Z tego co wyczytałem gdzieś w innym temacie, ktoś napisał że w Małopolsce jest zagazowanych lekko ponad 60% chałup, a gdzie reszta i ci co nie mają dostępu do gazu i nie będą mieć na przestrzeni kilku czy kilkunastu lat?

Opublikowano

będą instalować pompy ciepła grzałki lub olej opałowy

Opublikowano

Źródeł jest mnóstwo, tylko koszty inwestycji/eksploatacji. Jednak w temacie widnieje "Biomasa".

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.