Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Jaki Palnik Do Amatorskiego Lutowania Miedzi

fachowiecOd7Bolesci

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałem sobie wykonać instalację CO przy kotłowni. Sprawa jednorazowa + potem ewentualne przeróbki na zawory 3, 4-ro, 5-cio drogowe (jak takie wymyślą), ew wymiany bojlerów. Jakiego palnika potrzebuje? Chodzi mi o konkretny model albo link do aukcji.

Dodam, że prawie wszystkie rurki, które chce lutować to grube rury: 28, 35, słyszałem że palnikami małej mocy jest ciężko ale jak ciężko?

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam

Odświeżę temat, będę miał do lutowania parę połączeń na rurkach 35mm. W związku z tym mam parę pytań:

- czy palnik  PERUN PL-002Ppa da redę ?

- czy rurki 35mm lutować na twardo ? Wyczytałem że rurki powyżej 28mm lutuje się na twardo, wolał bym nie przegrzewać rurek 

- jakiego topnika czy pasty użyć do połączeń ? (najlepiej z dodatkiem cyny, nie mam wprawy a z taką pastą łatwiej) Połączenia będą miedź/miedź i miedź/mosiądz. 

Opublikowano

-perun da radę, kiedyś używałem, teraz używam palnika bernzomatic-t757 i mappgas w stalowym pojemniku[mapp rothenbergera w aluminiowych pojemnikach wymaga dość drogiej przejściówki i słabiej grzeje]

do trawienia amasan topnik c66 lub c65[ jeden w plynie drugi w żelu]

-cu 35 na twardo to tylko tlen+acetylen lub tlen+propan

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.