sambor Opublikowano 15 Grudnia 2015 #1 Opublikowano 15 Grudnia 2015 Czy ktoś to używa lub próbował używać? https://kotly.com.pl/produkt-zestaw-prosat-k-rozbudowujacy-viadrus-u22--u26-lub-dakon-fb-5-czlonow-4463.html?l=pl
marcin2003 Opublikowano 16 Grudnia 2015 #2 Opublikowano 16 Grudnia 2015 Ja mam ale taka własnej roboty i juz 4 sezon używam bez żadnych problemów.Łyka wszystko od zrebki poprzez owies po ekogroszek różnego sortu ogólnie polecam.
sambor Opublikowano 16 Grudnia 2015 Autor #3 Opublikowano 16 Grudnia 2015 Marcin ta przystawka to do jakiego kotła? W komorze palnika masz izolację cieplną? Jeżeli tak to jaką?
marcin2003 Opublikowano 16 Grudnia 2015 #4 Opublikowano 16 Grudnia 2015 Do ekocentra 24kw.Izolacji niemam bo wstawiony jest palnik przez górne drzwiczki.A ta przystawka ze zdjęcia pasuje nie tylko do Viadrusa przy odrobinie umiejętności można wiele tego typu kotłów tak przerobić.
Gość Emilien Opublikowano 17 Grudnia 2015 #5 Opublikowano 17 Grudnia 2015 Ja miałem kupić ale zamówiłem w zakładzie kotlarskim wyszło taniej. https://forum.info-ogrzewanie.pl/topic/17587-wyb%C3%B3r-sterownika-kocio%C5%82-z-podajnikiem/page-3?do=findComment&comment=188917
dalasek Opublikowano 19 Grudnia 2015 #6 Opublikowano 19 Grudnia 2015 Przystawka 3 tysie z hakiem Do tego sterownik i dmuchawa jak ktoś takiej nie posiada i wyjdzie ponad 4 tysie Do nowego śmieciucha może i opłaca się rozważyć zakup takiej przystawki,ale na pewno nie do starego klamota Za 7tyś. można kupić kompletny kocioł z podajnikiem Tutaj wychodzi przystawka ok 4tyś. plus kocioł śmieciuch ok 3 tyś. Sprawność takiego nowego kotła przystosowanego do spalania węgla na palniku,będzie o wiele większa,niż po zastosowaniu tej przystawki do śmieciucha Czy warto,każdy musi odpowiedzieć sobie sam
sambor Opublikowano 19 Grudnia 2015 Autor #7 Opublikowano 19 Grudnia 2015 Sterownik i wentylator są w zestawie za tą cenę, a przystawka jest głównie do kotłów żeliwnych , które są raczej długowieczne i jednocześnie drogie w zakupie.
kociołsam Opublikowano 20 Grudnia 2015 #8 Opublikowano 20 Grudnia 2015 Trochę nisko podajnik będzie podgrzewać tę kistę bez wody . Powinna być maxymalnie do góry nawet powiedział bym wystawać poza górną krawedz \ Możliwe że brak wody spowoduję wysoką temp podajnika . Cena też niezła Robić samemu za kilka stówek a resztę przehulać
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.