Robot16 Opublikowano 7 Listopada 2015 #1 Opublikowano 7 Listopada 2015 witam pytanko krótkie zauważyłem ze jakby brakło mocy przy dmuchawie gdy pogrzebaniem kulasem metalowym w retorcie uniosłem sklejony ekogroszek rozżarzony jak lawa i posklejany czym to jest spowodowane..........
Dayan Opublikowano 9 Listopada 2015 #2 Opublikowano 9 Listopada 2015 1. Wysoka spiekalność węgla. Z mojego skromnego doświadczenia wychodzi, że od 15RI jest już źle. 2. Spieka ci popiół na żużel. Wyjmij to coś i jak sie wychłodzi to zobaczysz co masz.
Robot16 Opublikowano 11 Listopada 2015 Autor #3 Opublikowano 11 Listopada 2015 Czyli na to nie ma rady tak.....
kiminero Opublikowano 11 Listopada 2015 #4 Opublikowano 11 Listopada 2015 Być może żar utrzymuje się za nisko w retorcie. Mocno dmuchasz? Może za mocno i dochodzi do topienia/spiekania popiołu.
Robot16 Opublikowano 11 Listopada 2015 Autor #5 Opublikowano 11 Listopada 2015 Kiminero chyba masz racje faktycznie zar jest za nisko ale jak zrobic wyzej no i z tego co widze to kopczyk u mnie max 1cm jak piec ciagle pracuje kiedy stoi bo termostat pokojowy go wyłączy to zar jest na dne retorty a czas podania w podtrzymaniu to 6 min nadmuch 12 sek
makog Opublikowano 11 Listopada 2015 #6 Opublikowano 11 Listopada 2015 Moze latwiej by ci bylo pomoc, jak bys napisal jaki masz kociol, jakiej mocy, jaki palnik i sterownik, no i jaki opal ci tak doskwiera, kilka slow na temat instalacji tez by sie przydalo.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.