Themark Opublikowano 26 Maja 2015 #1 Opublikowano 26 Maja 2015 Witam SerdecznieNo i pojawił się w moim mieszkaniu Heiztechnik 7KW ze sterownikiem Tronic 400.Jako że instrukcje są baardzo lakoniczne i opisują tylko jakie przyciski naciskać i ogólnikowe schematy połączeń;Mam w związku z tym pytania:Nie mam instalacji na CO i CUW osobno tylko jedna pompa CO i zawór czerodrogowy ze sterowaniem.Napiszcie proszę, jak podłączyć czujniki CUW, Powrót (no tu chyba jasne ;) ) no i czujnik zawór ? Acha jest jeszcze jeden, mała czarna puszeczka z przyciskiem reset i diodą.Ponadto, gdzie podłączyć sterowanie zaworu ? Czy do przyłącza pompy CUW i ustawić to jakoś w menu ?I jeszcze jedno. Jest w menu opcja temperatury wyłączenia dmuchawy kiedy wypala się wsad. U mnie dmuchawa chodzi cały czas nawet po wygaszeniu kotła. muszę wyłączyć ją ręcznie.PozdrawiamMarek
Heiztechnik Opublikowano 3 Czerwca 2015 #2 Opublikowano 3 Czerwca 2015 Witam Kolego Themark, gdzie Ty kupiłes ten kocioł, w Media Markt? Po pierwsze, wszelkiej pomocy powinieneś oczekiwać od firmy, w której nabyłeś kocioł. Po drugie, jeśli potrzebujesz informacji na temat podłączeń i eksploatacji kotła wejdź na tę stronkę: http://heiztechnik.pl/index.php/forum/ostatnie Najlepszym jednak sposobem będzie kontakt telefoniczny z serwisem pod numerami, które znajdziesz w instrukcji lub na stronie internetowej. Problem polega na tym, że w Twoim przypadku ciężko będzie opisać wszystko, co należy zrobić. Pozdrawiam
sambor Opublikowano 3 Czerwca 2015 #3 Opublikowano 3 Czerwca 2015 Heiztechnik ty widać jesteś mocno niedzisiejszy - kolega otrzymał już dawno pomoc na waszym forum http://heiztechnik.pl/index.php/forum/4-pomoc-techniczna/3369-pomoc-w-prawidlowym-podlaczeniu-kotla-ht-7kwa ty go ponownie tam wysyłasz , tylko po co Powinieneś najpierw sprawdzić co się dzieje na twoim forum :)
Heiztechnik Opublikowano 3 Czerwca 2015 #4 Opublikowano 3 Czerwca 2015 Cześć Sambor, masz rację, na naszym forum jestem sporadycznie i nie pomyślałem że sprawa jest już załatwiona i że kolega go już obsłużył :) . Pozdrawiam PS: chciałem dobrze, ale dzięki za uwagę.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.