bigba7 Opublikowano 18 Stycznia 2015 #1 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2015 Prośba do kogoś życzliwego, Czy mógł by ktoś sprawdzić, czy jak piec przejedzie w podtrzymanie to jak się przyłoży świeczkę do wlotu powietrza do dmuchawy to będzie "wciągać" płomień do wentylatora? Mam problem ze zbyt wysoką temperaturą podajnika, a zaobserwowałem że w moim piecu jest ciąg przez wentylator w stanie spoczynku. Wentylator to ewmar ness rv 12 pk . Z góry dzięki za jakieś informacje/podpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majschi Opublikowano 18 Stycznia 2015 #2 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2015 Wentylator posiada ruchomą klapkę która po jego wyłączeniu odcina dopływ powietrza. Być może u Ciebie się zablokowała lub ma niewłaściwie wyregulowaną przeciwwagę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
energotop Opublikowano 18 Stycznia 2015 #3 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2015 Problemem jest wysoki ciąg kominowy. Lekarstwem jest Regulator Ciągu Kominowego który będzie utrzymywać ciąg na ustawionym poziomie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigba7 Opublikowano 18 Stycznia 2015 Autor #4 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2015 Ale ciąg się nie zmienił, a piec nie jest świeżo zainstalowany. Do jej pory nie było takiego problemu, a palę trzecią zimę. W moim wentylatorze nie ma i nie było klapki. Jest tylko ta przesłona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
energotop Opublikowano 18 Stycznia 2015 #5 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2015 A poziom żaru w palniku? Jak tutaj wygląda ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigba7 Opublikowano 18 Stycznia 2015 Autor #6 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2015 Jest go bardzo dużo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SUSPENSER Opublikowano 18 Stycznia 2015 #7 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2015 Prośba do kogoś rzyczliwego, Czy mógł by ktoś sprawdzić, czy jak piec przejedzie w podtrzymanie to jak się przyłoży świeczkę do wlotu powietrza do dmuchawy to będzie "wciągać" płomień do wentylatora? Mam problem ze zbyt wysoką temperaturą podajnika, a zaobserwowałem że w moim piecu jest ciąg przez wentylator w stanie spoczynku. Wentylator to ewmar ness rv 12 pk . Z góry dzięki za jakieś informacje/podpowiedzi. U mnie płomień się odchyla, lecz go nie wciąga do dmuchawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
energotop Opublikowano 19 Stycznia 2015 #8 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2015 U mnie też. Odchyla się ale nie wciąga. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.