bigba7 Opublikowano 18 Stycznia 2015 #1 Opublikowano 18 Stycznia 2015 Prośba do kogoś życzliwego, Czy mógł by ktoś sprawdzić, czy jak piec przejedzie w podtrzymanie to jak się przyłoży świeczkę do wlotu powietrza do dmuchawy to będzie "wciągać" płomień do wentylatora? Mam problem ze zbyt wysoką temperaturą podajnika, a zaobserwowałem że w moim piecu jest ciąg przez wentylator w stanie spoczynku. Wentylator to ewmar ness rv 12 pk . Z góry dzięki za jakieś informacje/podpowiedzi.
majschi Opublikowano 18 Stycznia 2015 #2 Opublikowano 18 Stycznia 2015 Wentylator posiada ruchomą klapkę która po jego wyłączeniu odcina dopływ powietrza. Być może u Ciebie się zablokowała lub ma niewłaściwie wyregulowaną przeciwwagę
energotop Opublikowano 18 Stycznia 2015 #3 Opublikowano 18 Stycznia 2015 Problemem jest wysoki ciąg kominowy. Lekarstwem jest Regulator Ciągu Kominowego który będzie utrzymywać ciąg na ustawionym poziomie.
bigba7 Opublikowano 18 Stycznia 2015 Autor #4 Opublikowano 18 Stycznia 2015 Ale ciąg się nie zmienił, a piec nie jest świeżo zainstalowany. Do jej pory nie było takiego problemu, a palę trzecią zimę. W moim wentylatorze nie ma i nie było klapki. Jest tylko ta przesłona.
energotop Opublikowano 18 Stycznia 2015 #5 Opublikowano 18 Stycznia 2015 A poziom żaru w palniku? Jak tutaj wygląda ?
SUSPENSER Opublikowano 18 Stycznia 2015 #7 Opublikowano 18 Stycznia 2015 Prośba do kogoś rzyczliwego, Czy mógł by ktoś sprawdzić, czy jak piec przejedzie w podtrzymanie to jak się przyłoży świeczkę do wlotu powietrza do dmuchawy to będzie "wciągać" płomień do wentylatora? Mam problem ze zbyt wysoką temperaturą podajnika, a zaobserwowałem że w moim piecu jest ciąg przez wentylator w stanie spoczynku. Wentylator to ewmar ness rv 12 pk . Z góry dzięki za jakieś informacje/podpowiedzi. U mnie płomień się odchyla, lecz go nie wciąga do dmuchawy.
energotop Opublikowano 19 Stycznia 2015 #8 Opublikowano 19 Stycznia 2015 U mnie też. Odchyla się ale nie wciąga.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.