krystian899 Opublikowano 18 Stycznia 2015 #1 Opublikowano 18 Stycznia 2015 Witam czy to jest zapowietrzona pętla podłogówki? Ostatnio przestała mi grzać podłogówka w łazience Mam 8 pętli 7 grzeje prawidłowo a jedna nie? Przepływomierze na 7 pętlach da sie regulować a na tej jednej petli nawet jak odkręcę na maksa korek to przepływomierz prawie w ogolę sie nie rusza to jest zapowietrzona petla? Jak to odpowietrzyć? Zakręcałem już wszystkie pętle odkręcałem tylko ta jedna ale to nic nie dało?
sambor Opublikowano 18 Stycznia 2015 #2 Opublikowano 18 Stycznia 2015 Pętla jest zapowietrzona lub zatkana. Napisz jak odpowietrzasz.
automatyk Opublikowano 18 Stycznia 2015 #3 Opublikowano 18 Stycznia 2015 jaki jest rozdzielacz jaki zestaw mieszający ,bo skoro zakreciłes wszytkie i ta jedna tez nie ruszyła to ciezki temat
krystian899 Opublikowano 18 Stycznia 2015 Autor #4 Opublikowano 18 Stycznia 2015 Narazie zakreciłem wszystkie ta odkreciłem i nic tydzien temu przepływomierz schodził na 1l/min maks dało sie zrobic 2l/min na wszystkich. Teraz nawet jak zakrece wszystkie to juz praktycznie w ogole nie rusza sie tak jak by bardziej sie to zapowietrzyło
krystian899 Opublikowano 18 Stycznia 2015 Autor #5 Opublikowano 18 Stycznia 2015 No i wszystko jasne zaworek sie cały przekręcił i zatykał pętle wiec nic dziwnego ze jak odkręcałem na maksa to nic nie dawało popuściłem go teraz juz jest wszystko ok
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.