lesiu681 Opublikowano 13 Lutego 2015 #51 Opublikowano 13 Lutego 2015 Jeżeli zdecydowałeś się na gaz to nie zawracaj dupy węglarzom tylko wejdź na dział odpowiedni i tam Ci fajnie doradzą !
karoka65 Opublikowano 15 Lutego 2015 #52 Opublikowano 15 Lutego 2015 po dłuższych dywagacjach, rozmowach i poradach zdecydowałem się na gaz... mój instalator zaproponował mi kocioł Immergas Victrix 20 TT z zasobnikiem wiszącym Biawar lub zamiennie piec Dietrich MCR3 Powiem że bardzo mądra decyzja :) O ile dobrze kojarzę to przez obecną zimą Piotrek42 z FM wymienił groszkowaca na Dietrich MCR
marcinrr Opublikowano 15 Lutego 2015 Autor #53 Opublikowano 15 Lutego 2015 długo nad tym myślałem, ale główne czynniki które przeważyły to: - gaz mam w granicy ok 20m od kotłowni - 100% podłogówka - kominek przy kotle na paliwo stałe trochę straciłby sens bo nie byłoby potrzeby grzania w nim, a tak będzie w razie większych mrozów żeby się wspomóc itd. - myślę że rachunki nie będą dużo większe niż przy ekogroszku, wszystko zależy od zimy, a ostatnio są dość łagodne i izolacji domu w przyszłym roku możecie mnie pytać ile zapłaciłem bez ściemy dam odpowiedź. pozdrawiam i dziękuję wszystkim za pomoc :)
bajabongo10 Opublikowano 15 Lutego 2015 #54 Opublikowano 15 Lutego 2015 Szkoda że dopiero za ok.1,5 roku będziesz mógł powiedzieć czy to był dobry wybór i ile cie to miesięcznie kosztuje mnie też wszyscy na Gaz namawiają ale ja stoję okoniem jak na razie i zostaje przy piecu na eko groszek gdybym cofnął sie kilka lat to na pewno nie wybudował bym sobie garażu w domu tylko wolnostojący drewniany Ale niestety mam i w dodatku powiększyłem go na 2 stanowiska i wiem że to bedzie zabierało dużo energii z domu i miedzy innymi dlatego nie chcę gazu a 2 sprawa to do rury z gazem mam 80 mb i to pewnie były by spore koszty ale napisze pismo do gazowni zobaczymy co odpiszą i ile to będzie kosztowało
Virus750 Opublikowano 23 Lutego 2018 #55 Opublikowano 23 Lutego 2018 No marcinrr teraz się spowiadaj ile płacisz za ten gaz.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.