gilal Opublikowano 6 Grudnia 2014 #1 Opublikowano 6 Grudnia 2014 Witam. Kupiłem zestaw danfoss link panel + 11 głowic na grzejniki living connect. Może ma ktoś taki zestaw i wytłumaczy mi jak najlepiej ustawić "Tryb pracy układu grzejnego". Są tam takie opcje: Wybierz priorytety układugrzejnego: 1)Umiarkowane reagowanie( Ogrzewanie z niska temperaturapowrotu (zalecane dlaciepłowni) 2)Szybkie reagowanie(Szybkie grzanie z ciepłymigrzejnikami (zalecane dlakotłów) Mam piec z podajnikiem na ekogroszek, a zawór 3d ustawia ciepłą wodę ( według czujnika pogodowego) na grzejniki. Nie wiem, może pod taki układ grzewczy powinienem ustawić 1-szą opcję? Ustawiłem 2-gą opcję i grzejniki są prawie cały czas zimne, tylko raz na jakiś czas puszcza ciepło. Dziękuję za pomoc
sambor Opublikowano 6 Grudnia 2014 #2 Opublikowano 6 Grudnia 2014 Nie ważne czy grzejniki są zimne , ważne aby w pomieszczeniu była taka temp jaką nastawiłeś. Z resztą taki "bajer" jest dobry do kotła gazowego gdzie zmniejszenie zapotrzebowania na ciepło ( zamknięcie głowic) spowoduje szybką reakcję kotła - czyli jego wyłączenie a nie do kotła na paliwa stałe, który ma stosunkowo długi czas startu, i pracę na podtrzymaniu.
gilal Opublikowano 6 Grudnia 2014 Autor #3 Opublikowano 6 Grudnia 2014 a jak przy mojej instalacji ustawić?
sambor Opublikowano 6 Grudnia 2014 #4 Opublikowano 6 Grudnia 2014 Pozostało ci ustawienie na 1 - spróbuj to nic nie boli ;) I zobaczysz które lepsze. Mnie się wydaje że 1 będzie lepsze w twoim przypadku
gilal Opublikowano 6 Grudnia 2014 Autor #5 Opublikowano 6 Grudnia 2014 ok, sprawdzę. A mogę wiedzieć czemu ta myślisz? Dzięki za pomoc
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.