KubaSko Opublikowano 5 Grudnia 2014 #1 Opublikowano 5 Grudnia 2014 Witam Dziś przez przypadek miałem okazję zobaczyć dosyć sporą kotłownię, wszystko było pokaźnych rozmiarów (pompy, kocioł, wymiennik który był mniej więcej mojej wysokości). Na co dzień mam do czynienia z instalacjami w domkach jednorodzinnych. Otóż ta kotłownia zasilała spory kompleks kilku budynków. Wszytko wyglądało na wykonanie przez profesjonalną firmę. Dla mnie dziwne okazało się wpięcie bufora. Został on wpięty tak jak na schemacie z zachowaniem wysokości podłączeń jak uwzględnia schemat. Czy takie wpięcie bufora jest prawidłowe ?
sambor Opublikowano 5 Grudnia 2014 #2 Opublikowano 5 Grudnia 2014 Tu pytanie do czego to miało służyć - jak to miał być osadnik lub zwiększenie bezwładności układu to jak najbardziej.
KubaSko Opublikowano 7 Grudnia 2014 Autor #3 Opublikowano 7 Grudnia 2014 Dzięki wielkie Sambor za odpowiedź. Myślę że chodziło o zwiększenie bezwładności. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.