Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Problem - Woda Cieknie Na Składaniu Rur Łączących Kominek Z Przewodem Kominowym.

prime27pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na początek witam wszystkich.Jestem tu pierwszy raz .Panowie i panie jeśli są takowe proszę o pomoc.Kilka tygodni temu fachowiec założył mi kominek i jest problem.Przy odpaleniu ( suche  trzyletnie drzewo  brzozowe ) zaczyna cieknąc woda ( dziwnie pachnie ) z połączeń rur.Gośc który montował piec uszczelnił te połączenia jakimś silikonem ( przynajmniej tak mówił ).Piec jest połączony z wysokim na 10 metrów kominem.Komin nie ma żadnego daszka więc woda  w razie opadów swobodnie może wpadać.Jak zaradzić temu problemowi ? czy daszek na kominie pomoże ? czy konieczne było uszczelnianie połączeń silikonem ? Proszę o pomoc bo niestety wielu pytałem i okazuje się że chyba nie mam szczęścia bo nikt nie umie doradzić.Pozdrawiam i dziękuje za wszelka pomoc.

post-60615-0-32231200-1417280617_thumb.jpg

Opublikowano

Witam

Nowy piec/ kocioł musi się wypocić i właśnie ta ciecz to woda z pieca, komina oraz z paliwa spalanego w zbyt niskiej temperaturze.

Rozpal w piecu porządny ogień to się układ wygrzeje i przestanie kapać

Pozdr.

Opublikowano

Ok rozumiem.Ale już 5 raz w nim pale więc jeszcze piec się "dociera" ? trochę to problematyczne bo wokół pieca muszę szmaty rozkładać , dosłownie kapie .czy słusznie facet uszczelnił te rury ? nie wygląda to na silikon.Pozdrawiam.

Opublikowano

Drzewo jak teraz liczę to ma z 7 lat :) suche jak popiół .Ok dzięki za pomoc.Właśnie napaliłem jak złapał temperaturę to nic nie kapie .Zobaczę a  z tym daszkiem to może pomóc ? może komin wilgotny w środku ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.