skoczek Opublikowano 16 Października 2014 #1 Opublikowano 16 Października 2014 Witam, Jak w temacie jestem posiadaczem pieca CONICA GREEN 25 e.s.i. Turbo z zasobnikiem Irda 100SV i ELEKTRONICZNYMPROGRAMATOREM TYGODNIOWYM KOMFORT PLUS z pogodynką. Problem jest następujący, przy ustawionej temperaturze c.w.u. na sterowniku 37 stopni, temperatura na zasobniku wskazywana przez termometr wynosi pomiędzy 55-60stopni. Piec jest nowy używany od niedawna. Dodam iż problem pojawił się po podłączeniu programatora, wcześniej wszystko było ok. Proszę o pomoc
mlodzieniec Opublikowano 16 Października 2014 #2 Opublikowano 16 Października 2014 Może czujnik sie wysunał lekko i źle odczytuje wskazanie.
skoczek Opublikowano 16 Października 2014 Autor #3 Opublikowano 16 Października 2014 Dziękuję za odpowiedz , podniosę temp na programatorze i zobaczymy. Czujnik w zasobniku faktycznie siedzi bardzo luźno, czy powinienam go jakoś uszczelnić? Czy poprostu ktoś założył mi zły czujnik bo termometr z drugiej strony siedzi bardzo ciasno. Zaciekawiła mnie jeszcze jedna kwestia, mianowicie czytałem instrukcje z beretty i znalazłem coś takiego: "Kocioł standardowy jest wyposażony w zworkę, umieszczonąw pozycji nr 3 (zasobnik c.w.u. z termostatem). Jeśli zasobnikc.w.u. będzie wyposażony w sondę NTC, należy przełożyćzworkę z pozycji nr 3 w pozycję nr 2. (przypadek 3, rys. 33)." Problem w tym, że w instrukcji nie ma rysunku 33 i przypadek 3 również nie jest opisany.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.