Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja to robiłem u siebie i u ojca różdżkami - wykopałem 2 studnie ( po 10 m. głębokości) kopanie w ile(mordęga), ale więcej bym nie kopał za skarby świata  :) Jak się ma 189 cm wzrostu to kopanie studni w kręgach jest jakąś pokutą za grzechy.

Opublikowano

Witam

Chciałem wykopac sobie studnie na mojej nowej działce.Czy macie jakieś sprawdzone sposoby na wykrycie  miejsca żeby była woda?

pozdrawiam

no bierzesz magika koszt od 100-200zł i ci powie gdzie i na jakiej głebokości masz wodę ,jesli grunt masz gliniasty to jak machniesz się o metr to wody nie będzie a już kopanie bez różdżkarza  to karkołomny pomysł

Opublikowano

Mam kontakt to geologa - radiestety , ale no tylko w woj mazowieckim działa i jest dość drogi, ale pewny, , jak chcesz to pisz na priv.

Opublikowano

Teren mam *** gliniasty .Kopac mam zamiar ze szwagrem i bratem ale potrzebuję tego czarodzieja. Sambor a skąd ten geolog jest .Czy przyjechał by w okolice Nieborowa przecież to niedaleko od Ciebie.

Opublikowano

no jak gliniasty to rewelacja bo kopiesz bez kręgów tylko trza dobrze wytyczyć wodę

Opublikowano

U mnie też jest sama glina, ale wodę to miałem dopiero na 28m, pierwszy odwiert był wg studniarzy i aż na 70m i nie było wody a ten magik w godzinę znalazł na 28m.

On jest z Warszawy lub bliskich okolic, od 2 lat nie miałem z nim kontaktu, ale mogę podać tel na priv.

Opublikowano

Nie wiem czy w tym roku mi się uda wykopac  bo mam jeszcze inne roboty nie pokończone ale chciałbym znac miejsce .Na pewno wezmę  dwóch albo trzech magików tylko co zrobic jak każdy wytypuje inne miejsce któremu wierzyc. Sambor o kontakt jeszcze się odezwę. dzięki i pozdr dla wszystkich

Opublikowano

musisz mieć magika z różdżką z gałązki drzewa albo drutu ,jak wytyczy to poproś go żeby dał tobie różdżkę a on niech cie złapie za ręce i zobaczysz jak będzie ci rwało z rak do dołu to już nic więcej nie musisz robić tylko dobrze naznaczyć nanieść na mapkę i tyle i wolnym czasie kopać ,a jak ktoś ci przyjedzie z mapami czy jakimiś czarami to go wywal z działki bo wg nich woda jest wszędzie i to jest prawda tylko że to wszędzie to jest od 5m do 1000m głębokości

Opublikowano

Tylko trzeba wiedzieć, który magik to ten właściwy ? U kolegi kiedyś kilku szukało miejsca pod nową studnię, zrobiono kilka otwiertów i zawsze kiepsko. W końcu w desperacji zaczęli wiercić w starej studni i bingo...  A z ruszczką nawet sam próbowałem, każdemu się gdzieś rwie tylko skutecznośc tego tak jak wyżej opisałem  ;) .

Opublikowano

no ja mam dość duże doświadczenie z magikami ,powiem tak jak którykolwiek wytyczy i wytyczy głębokość to zawsze tak jest

Opublikowano

U mnie wytyczali, wiercili nawet do 70m i nic, aż wreszcie jeden przyjechał, rozpioł jakieś druty i znalazł, dostałem całą ekspertyzę geologiczną z miejscami potencjalnych odwiertów i wskazaniem najlepszego.

Fakt że 130m od domu i na gł ok 25m, ale woda jest dobra - studnia wiercona na 32m, pompa wisi na 28m.

jest to jedyna studnia w okolicy, inni mają wodociąg.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.