Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Bateria Kuchenna Zlewozmywakowa

mlodzieniec

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, nadchodzi czas wymiany baterii w kuchni. Z tego co wiem i co nie podlega dyskusji, to ma być dwuuchwytowa. No i stojąca, jednootworowa, bo na zlew montowana. Wyciągana wylewka niekoniecznie, im mniej elementów tym mniej awaryjna, a garnki są małe. Tylko w sklepach tyle tego, że szok. Ograniczam wybór do naszej krakowskiej Armatury, ew. Ferro, Loge i Franke. Budżet ok. 200 - 300 zł. Tak, żeby posłużyła trochę, a woda niestety dość twarda. Jeśli ktoś się orientuje w tym temacie, to proszę o podpowiedź. Wstępnie wybrałem model Symetric z KFA  Dziękuję i pozdrawiam.

Opublikowano

Wyciągana wylewka niekoniecznie,

Taka wylewkę mam od kilku lat, a zakupiłem ją po konsultacjach z osobami które już ją miały.

U mnie wylewka jest głównym źródłem wody używanej do sprzątania mieszkania.

Przydaje się:

jak jest do umycia duży garnek,

trzeba uzupełnić wodę w garnku podczas gotowania np. zupy,

nalać wody do czajnika elektrycznego w przypadku gdy zlew jest pełny.

Opublikowano

Mimo wszystkich zalet chcę baterię bez niej. Firma KFA to będzie dobry wybór, czy już się popsuli? Mam ich baterię w łazience od 4 lat ina razie jest OK, poprzednie padały po roku i kosztowały mniej więcej tyle samo. No i 100 lat gwarancji B) na elementy odlewane, głowica chyba 5 lat.

Opublikowano

Przy użyciu baterii z wężykami ( np. gietka wylewka) trzeba uważać na temp. cwu bo czasami jak przekroczy 60 st. potrafią się rozszczelniać. KFA to moim zdaniem niezły sprzęt, również mam w łazience i jest w porządku w porównaniu do dużo tańszej chińszczyzny czuje się różnicę w jakości, chociaż też prawdopodobnie to chińszczyzna ?  Zaworki do " wężyków montażowych " też warto kupić markowe i koniecznie z filtrem siatkowym, przynajmniej ja mam takie spostrzeżenia.

Opublikowano

No i już, kupiona i zamontowana bateria z Armatury Kraków, bez wyciąganej wylewki, wygląda przyzwoicie, swoje waży, elementy również widać niezłej jakości, wężyki uszczelki sprawiają wrażenie dobrej jakości, wszystko pasuje, nic nie cieknie. Temat zamknięty. Nadal jednak mam zagwozdkę jeśli chodzi o kosę spalinową :wacko:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.