simi79 Opublikowano 18 Lutego 2014 #1 Opublikowano 18 Lutego 2014 Witam Zastanawiam się nad dokupieniem zestawu automatycznego podajnika do mojego sześcioczłonowego kotła Viadrus U22S. Dostępne są dwa modele. Oryginalny z formy Klimosz lub zamiennik który można kupić sklepie Prosat. Szukam opinii na temat takiego rozwiązania. Cena zestawu z prosatu jest o ok 1000 zł niższa i w zestawie jest sterownik.
Blackbird Opublikowano 23 Lutego 2014 #2 Opublikowano 23 Lutego 2014 Ja mogę powiedzieć tylko tyle, że nie sugeruj się sterownikiem ST-37 - funkcje jakie on oferuje są .........sto lat za murzynami. Jak najdalej od tego sterownika. Jak już to zainteresuj się SPP od Boleckiego.
Valdos Opublikowano 29 Czerwca 2014 #3 Opublikowano 29 Czerwca 2014 Witam Zastanawiam się nad dokupieniem zestawu automatycznego podajnika do mojego sześcioczłonowego kotła Viadrus U22S. Dostępne są dwa modele. Oryginalny z formy Klimosz lub zamiennik który można kupić sklepie Prosat. Szukam opinii na temat takiego rozwiązania. Cena zestawu z prosatu jest o ok 1000 zł niższa i w zestawie jest sterownik. Hej Simi daj namiary na Prosat zainstalowałes juz podajnik napisz jak wysło jak sie sprawuje co dokladnie masz i ile kosztowało dzieki z gory za odp...
simi79 Opublikowano 30 Czerwca 2014 Autor #4 Opublikowano 30 Czerwca 2014 Namiary na podajnik z prosatu http://kotly.com/Zestaw_rozbudowujacy_kociol_Viadrus_U22_i_U26_-_podajnik_-_6_czlonow,4224.html. Ja kupiłem bez sterownika w cenie niecałe 3100 zł. Przeróbka instalacji i montaż planowana jest na lipiec br. Do podajnika dołożę sterownik ecoMAXX 800R2.
didymoss Opublikowano 14 Października 2015 #5 Opublikowano 14 Października 2015 Slim. opisz proszę swoje doświadczenia z piecem po przeróbce na podajnik. Też się nad tym rozwiązaniem zastanawiam.
Qbitus Opublikowano 22 Stycznia 2016 #6 Opublikowano 22 Stycznia 2016 Witam wszystkich wiem że temat troszkę nie świeży ale mam parę pytań Stworzyłem takiego potwora jak w temacie viadrus u22 + zestaw Dragon z palnikiem brucer i obecnie staram się ożywić to coś mam drobne problemy: - przegrzewająca się rura podajnika -skroplona woda w zasobniku to to pracuje od 12 godzin lecz przy poprzednich próbach palnik wywalał opał po 36 godzinach z powodu wysokiej temperatury podajnika doszczelniłem koronę i myślałem że będzie dobrze ale rura ma ponad 70 c - wiem że temperatura zapłonu węgla to 300 c ale mój sterownik można tylko ustawić do 80 c i co zmieniać sterownik ? sterownik to jakiś chłam IE-28 zwyklak dwu stanowy -_-
Blackbird Opublikowano 6 Lutego 2016 #7 Opublikowano 6 Lutego 2016 Nie miałem styczności z ślimakiem ale wydaje mi się, że przyczyną grzejącej się rury jest za niski kopczyk lub w ogóle wklęsły. Jak to jest naprawdę?
kinek Opublikowano 6 Lutego 2016 #8 Opublikowano 6 Lutego 2016 Witam serdecznie Aby nie zakładać nowego tematu podepne się pod istniejący. Posiadam również kocioł na wymienniku Viadrus u22-Klimosz Wally. Tylko ze 8 członów 46kw, czy ktoś się orientuje jak sprawdza się oryginalny zestaw przezbrojeniowy klimosz ZPA ? Jak piec sie sprawuje po przeróbce. Osobiscie chce zasobnik powiekszony 505 dm3 Sterownik klimosz premium ng. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.