Karoltyczewski Opublikowano 16 Grudnia 2013 #1 Opublikowano 16 Grudnia 2013 Witam Mam taki problem ze kupilem sobie piec do domu Kocioł C.O. DOMO 12-20KW OPAL z podajnikiem mam eko groszek wartość opałowa 28 MJ / kg i totoalnie nie umiem tego ustawic zebi mi sie dobrze palilo w tym piecu caly czas mi gasnie za szybko podaje mi ten ekogroszek do piec Prosze o Pomoc bo nie wiem co mam z tym zrobic i jak to ustawic Dom 180 m2 sterownik Master 500
majschi Opublikowano 16 Grudnia 2013 #2 Opublikowano 16 Grudnia 2013 witam Na początek możesz zwiększyć przerwe podawana eko grichu Rozumiem że wyrzuca Ci żara z palnika?
Karoltyczewski Opublikowano 16 Grudnia 2013 Autor #3 Opublikowano 16 Grudnia 2013 tak wlasnie tak robi
Karoltyczewski Opublikowano 16 Grudnia 2013 Autor #4 Opublikowano 16 Grudnia 2013 i nie wiem co mam z tym zrobić juz 2 dzien sie z tym mecze Standardowo mialem ustawione na 15 sec a ustawilem sobie na 9 sec i jeszcze mi wysypywalo a jak ustawailem na 5 to piec nie dawal wiekszej temperatury niz 40 stopni bo juz tak probwalem ale moje opcje na tym wlasnie padly
Robercikus Opublikowano 18 Grudnia 2013 #5 Opublikowano 18 Grudnia 2013 To podaj dokładnie jakie masz ustawienia - czasy podawania, przerwy, temp zadaną, temp załączania pomp, siła nadmuchu... bo teraz trudno Tobie coś doradzić.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.