69pawel Opublikowano 5 Grudnia 2013 Autor #26 Opublikowano 5 Grudnia 2013 Dzięki wielki wiem już z grubsza o co chodzi Chciałbym jeszcze zadać ostatnie pytanie, gdyż chciałbym wykorzystać jedna zawór przełączający który mam do przełaczania wody na bojler lub bufor. http://www.esbe.eu/pl/pl-pl/produkty/zawory-prze%C5%82aczajace/vza-vzb pytanie: Gdzie podłączyć do sterownika ten kabelek z sygnałem? Wiadomo że do sterownika ale jakiego? Czy dokupić należy dodatkowy sterownik? Sam już nie wiem Mam sterownik rapid 3z cwu firmy compit i tam raczej go nie podłączę
sambor Opublikowano 5 Grudnia 2013 #27 Opublikowano 5 Grudnia 2013 To zależy co chcesz przełączać tym zaworem
69pawel Opublikowano 5 Grudnia 2013 Autor #28 Opublikowano 5 Grudnia 2013 Chodzi mi o to żeby za pomocą zaworu podgrzać wodę w bojlerze do np 50 stopni i pozniej zeby ladowal tylko bufor. A w miarę wychladzania bojlera zeby się załączał i podgrzewał ten bojler. Oraz np w okresie letnim podgrzewał tylko cwu bez posrednictwa bufora Wklejam jeszcze moje odręczne wypociny :) Schemat z zaworem przełaczającym i ochronnym powrotu.pdf
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.