michalkorek Opublikowano 17 Listopada 2013 #1 Opublikowano 17 Listopada 2013 Witam, posiadam piec gazowy - Brotje Energy Easy, zainstalowałem przed wczoraj termostat pokojowy firmy Salus. Moje pytanie brzmi, dla mniejszego spalania lepiej ustawić najwyższą temperaturę ( 70'C) czy około 60'C? Od godziny 7 - 22 termostat utrzymuję 20'C, natomiast w godzinach nocnych 19. Po dzisiejszej nocy ogrzewanie zjadło 4.5m3, co przy 25 m kawalerki wydaje się trochę dużym rezultatem. Wszystkie grzejniki rozkręcone na maxa. Pozdrawiam
gersik Opublikowano 17 Listopada 2013 #2 Opublikowano 17 Listopada 2013 60'C to wystarczająca temperatura no chyba że w mieszkanku zimno. Wybór kotła do tych 25m2 niezbyt trafiony.
michalkorek Opublikowano 17 Listopada 2013 Autor #3 Opublikowano 17 Listopada 2013 Kompletnie nie znam się na piecach. Moim problemem jest również fakt, że mam okół same pustostany, a pod sobą piwnice. Nie mam pojęcia jak logicznie to wszystko poustawiać aby było najekonomiczniej.
mistalova Opublikowano 17 Listopada 2013 #4 Opublikowano 17 Listopada 2013 Dopóki nie będziesz miał sąsiadów to zużycie będzie duże - w końcu grzejesz teraz nie tylko swoje ale i pozostałe obce mieszkania.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.