Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Może mi ktoś doradzić jak mam odpowietrzyć ogrzewanie podłogowe,tylko bez fachowych pojęć bo jestem zielony w tym temacie.

Poniżej jest ta skrzynka gdzie są te wszystkie urządzenia.post-56126-0-76202100-1384616592_thumb.jpg

Opublikowano

witam

Aby odpowietrzyć podłogówkę należy napełnić instalacje wodą ( zamkniętą do 1.5bar; otwartą do przelania się przez naczynie )

uruchomić pompę podłogówki

sprawdzić czy odpowietrzniki automatyczne są odkręcone (czarna nakrętka u góry)

dolewać wody do instalacji

Opublikowano

witam

Aby odpowietrzyć podłogówkę należy napełnić instalacje wodą ( zamkniętą do 1.5bar; otwartą do przelania się przez naczynie )

uruchomić pompę podłogówki

sprawdzić czy odpowietrzniki automatyczne są odkręcone (czarna nakrętka u góry)

dolewać wody do instalacji

To nie pomaga,odpowietrzniki są odkręcone, dwa lata temu jak było zapowietrzone był fachowiec który to zakładał spuszczał wodę gdzieś w tej skrzynce,tylko nie wiem co trzeba odkręcić żeby to odpowietrzyć

Opublikowano

podłogówka która była odpowietrzona 2 lata temu i działała poprawnie nie powinna zapowietrzyć się ponownie

Twój problem chyba tkwi gdzie indziej

w jaki sposób przygotowujesz wodę na podłogówkę? posiadasz zawór 3d z pompą w kotłowni?

Opublikowano

Tak wszystkie pompy są w piwnicy,nie mam pojęcia jak wygląda zawór 3d do czego służy więc nie wiem

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.